Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ζητώντας συγγνώμη για όσα ανέφερε σε δηλώσεις του για το #Me Too και ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήθελε να πει όσα βγήκαν προς τα έξω και παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για αυτήν την λάθος διατύπωση της σκέψης μου. Όταν ερωτήθηκα για το κίνημα του #Me Too στον αθλητισμό και σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής. Το λάθος μου ήταν πως διευκρίνισα εκείνη την ώρα πως αναφερόμουν σε κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία… Όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις, εγώ ήμουν αγέννητος κι όπως έχω πει στο παρελθόν, δεν γνωρίζω κάποια περιστατικά κι άφησα ίσως λανθασμένα την μικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό άθλημα.

Αν όντως έχει συμβεί κάτι σε κάποιους έχουν την στήριξή μου αλλά είναι γεγονός πως δεν έχω δει κι αν έχει γίνει κάτι πραγματικά λυπάμαι. Θέλω να τονίσω ότι όχι μόνο είμαι υπέρμαχος του κινήματος #Me Too αλλά στάθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στην Σοφία Μπεκατώρου και σε ότι υπέστη. Το κοινοποίησα. Μπήκα χέρι χέρι με την Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες  συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φίλων. Έχουμε σεμινάρια με την Βασιλική για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και πως θα εξαλειφθούν γιατί πάνω από όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και προβληματισμένος για την σάπια κοινωνία που ζούμε. Θέλω ειλικρινέστατα να πω ξανά συγγνώμη από όλους τους Έλληνες κι έχουν κάθε δίκιο να με κατηγορήσουν, επειδή είδα ξανά τις δηλώσεις μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας παντού.

Βγαίνω πάντα να μιλήσω, δεν κρύβομαι και το ζήτησα εγώ να βγω για να πω συγγνώμη. Δεν είμαι τόσο καλός στα λόγια, όσο στους κρίκους. Μπήκε ένα μικρόφωνο μπροστά μου κι αυτό που διατύπωσα ήταν εντελώς λάθος γιατί είχα στο μυαλό ου την ενόργανη γυμναστική, που εκεί όντως δεν έχω δει κάτι.»

Λίγες ώρες νωρίτερα ο ίδιος έκανε μια ανάρτηση στο Instagram του εξηγώντας τι εννούσε με την δήλωση που έκανε:

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας σκληρός κλάδος, από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει – σε εισαγωγικά – τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο…» είναι μέρος των δηλώσεων του Λευτέρη Πετρούνια που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Μετά λοιπόν την αρνητική διάσταση που πήραν τα λεγομένά του ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλησε μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram να ξεκαθαρίσει τη θέση του γράφοντας:

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι καθένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Στη συνέχεια, ο γνωστός αθλητής αναδημοσίευσε την ανάρτηση που είχε κάνει όταν η Σοφία Μπεκατώρου είχε μιλήσει δημόσια για την κακοποίησή της γράφοντας:

«Να μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την πρώτη μέρα».