Μια δήλωση που έκανε ο Γιώργος Καπουτζίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στο popaganda.gr και στην Αντιγόνη Πάντα Χαρβά, συζητήθηκε πολύ, καθώς όπως φάνηκε ο παρουσιαστής στον οποίο αναφέρεται με αιχμές είναι ο Νίκος Μουτσινάς.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε μεταξύ άλλων: «Η τηλεόραση έχει και αυτή το μερίδιό της και νομίζω επίσης ότι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω κάποιον για να γελάσουμε” είναι μία κουλτούρα που υπάρχει στην Ελλάδα εξαιρετικά έντονα.

Και δεν διαμαρτύρεται σχεδόν κανείς γι’ αυτό. Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του. Αυτή η εικόνα για μένα είναι άγρια, αποτρόπαια και σχεδόν κανιβαλιστική. Αυτή είναι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω τον άλλον για να γελάσουμε, δείχνω αυτόν με το δάχτυλο, για να γελάσουμε”».

Οι χθεσινές πρωινές εκπομπές σχολίασαν έντονα το θέμα και ο Γιώργος Καπουτζίδης επανήλθε με ανάρτησή του στο Instagram, στην οποία ονομάτισε ευθέως τον Νίκο Μουτσινά. «Δεν είναι δυσνόητο αυτό που προσπάθησα να πω και δεν πρέπει να μείνει στα όρια του προσωπικού.

Ας αποφασίσουμε απλώς το εξής. Να βγάλουμε την εξωτερική εμφάνιση κάποιου από τη λίστα των θεμάτων με τα οποία γελάμε.

Ας δώσουμε την ελευθερία ο ένας στον άλλο να φορέσει ό,τι θέλει, να χτενιστεί όπως θέλει και να περπατήσει ελεύθερος στο δρόμο όπως θέλει. Ας αποφασίσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί αυτό. Και οι δρόμοι θα γεμίσουν με πιο ελεύθερους και πιο χαρούμενους ανθρώπους. Όπως δεν επιτρέπεται στον Ξιαρχό να κάνει πλάκα με το ρούχο του άλλου, να μην επιτρέπεται ούτε στον Καπουτζίδη ούτε στον Μουτσινά ούτε σε κανέναν μας. Αυτό λέω».

Στο χθεσινό «Καλό Μεσημεράκι» ο Νίκος Μουτσινάς δεν απάντησε ευθέως στο θέμα, όμως το σχολίασε με έμμεσο τρόπο. Η στήλη με το σχολιασμό στα ρούχα έπαιξε κανονικά, υπήρξε, όμως, μια στιγμή που ο παρουσιαστής είπε μια φράση στον αέρα. Ήταν μετά την τούμπα που είχε η Ματίνα Νικολάου.

«Όχι, δεν πρόκειται να στη σβουρίξω», είπε ο Νίκος Μουτσινάς. «Γιατί, τι θα πάθω;», ρώτησε η Ματίνα Νικολάου. «Γιατί σέβομαι την ανθρώπινη ύπαρξη. Μπορεί να μην είναι γνωστό, έλα να το μάθουμε», απάντησε με νόημα ο παρουσιαστής.