Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος», Ραφαέλα Πλαστήρα ως ένδειξη συμπαράστασης στην Παλαιστίνη ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον διαγωνισμό, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ.

Το μοντέλο ανακοίνωσε την απόσυρσή της μέσω μίας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Όπως μαρτυρούν και οι δημοσιεύσεις της, η Ραφαέλα Πλαστήρα δείχνει φανερά την συμπαράστασή της στην Παλαιστίνη και για τον λόγο αυτό, δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να βρεθεί στην χώρα που την πολεμάει, το Ισραήλ.

«Αγαπητοί μου υποστηρικτές, θα ήθελα να σας ανακοινώσω κάτι, που πραγματικά πονάει την καρδιά μου. Παραμένω ακόμα, η Miss Universe της Ελλάδας, όμως οφείλω να σας δώσω μία εξήγηση.

Με πονάει, επειδή περίμενα πολλά χρόνια για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, αλλά θέλω να σας δείξω τι είμαι ικανή να κάνω. Δεν θα συμμετάσχω στον διαγωνισμό Miss Universe εφέτος.

Ο λόγος για αυτό, είναι η χώρα (Ισραήλ). Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ ασεβής προς την χώρα. Αγαπώ όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά η καρδιά μου είναι με όλους εκείνους τους ανθρώπους που πολεμούν για την ζωή τους στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Δεν μπορώ να ανέβω στην σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι πολεμούν για τις ζωές τους εκεί έξω», γράφει στην ανάρτησή της.


Την κίνησή της μέχρι στιγμής επικροτούν τόσο οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, καθώς και πλήθος κόσμου, που τάσσεται κι εκείνο υπέρ των απόψεών της.


Σε δεύτερη ανάρτησή της, η Ραφαέλα Πλαστήρα δημοσίευσε φωτογραφίες με την παλαιστινιακή σημαία, καθώς και ρητά που επισημαίνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Κάτω από αυτήν έγραψε: «Μπορεί να μην ζω στην Παλαιστίνη, αλλά η Παλαιστίνη θα ζει στην καρδιά μου για πάντα. Βλέπω ανθρώπους, αλλά καθόλου ανθρωπιά. Προσευχηθείτε για την Παλαιστίνη».



Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: