Άνθρωπος αισιόδοξος και πάντα χαµογελαστός, που εµπνέει και τους άλλους να χαµογελούν. Η Σµαράγδα Καρύδη, εκτός από εντυπωσιακή γυναίκα και ταλαντούχα ηθοποιός, είναι και πολύ αγαπηµένη του κοινού, που την απολαµβάνει κάθε Παρασκευή στις 22.00 στο «Celebrity game night», στο Mega.

Αυτή την περίοδο ασχολείται περισσότερο µε τον εαυτό της, αφού τα γυρίσµατα της εκποµπής έχουν ολοκληρωθεί. «Κάνω δουλειές που αφορούν το σπίτι, κάνω δουλειές στην Αίγινα µε µαστόρους. Για τις γιορτές θα φτιάξω κουραµπιέδες, θα φτιάξω και τη βασιλόπιτα, όπως και πέρσι στην καραντίνα που δεν είχα τι να κάνω…», δηλώνει µε ενθουσιασµό η ηθοποιός, παρόλο που τα Χριστούγεννα δεν θεωρεί πως θα αλλάξει κάτι, πως θα γίνει κάτι µαγικό. «∆εν είχα ποτέ ιδιαίτερες προσδοκίες ότι κάτι θα γίνει τα Χριστούγεννα. Πιο πολύ τα περίµενα ως παιδί που καθόµουν και από το σχολείο», εξηγεί στο Secret.

Ευθύς γυρίζουµε πίσω, όταν «έπεσε» στο τραπέζι η πρόταση να παρουσιάσει το «Celebrity game night». «∆έχτηκα, γιατί πίστευα πως θα είναι ωραίο. Είχα µια πίστη µέσα µου πως θα το κάνω καλά, µου το έλεγε και ο Θοδωρής, παρόλο που ήµουν καινούργια στην παρουσίαση», λέει και θυµάται το πρώτο γύρισµα, που έµελλε να είναι και η… πρεµιέρα, χωρίς κανείς να το περιµένει.

«∆εν µπορέσαµε να κάνουµε σωστή πρόβα. Ήταν ένα νέο πράγµα για όλους µας… Στις πρόβες δεν είχαµε πραγµατικούς παίκτες, αλλά φίλους µας, που βοήθησαν πολύ. Οι υπεύθυνοι είπαν: “Ε, ας το κάνουµε και ας το πετάξουµε”. Κι όµως, αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο που παίχτηκε. Ήταν µια πρόβα τζενεράλε που βγήκε καλή και τους ευχαριστώ όλους για την υποµονή τους».


«ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΙΖΩ»

To «Celebrity game night» είναι ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό κόνσεπτ, αλλά δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς τη σφραγίδα της. «Νοµίζω ότι µου πάει, γιατί και εγώ παίζω µε τις παρέες µου. Είµαι πιο κοντά στον εαυτό µου στα γυρίσµατα, είµαι εγώ», εξηγεί, ενώ παραδέχεται πως «ήµουν πιο κλεισµένη τα πρώτα χρόνια που βγήκα στην τηλεόραση, έπαιζα πιο πολύ δραµατικούς ρόλους και ήµουν πιο απόµακρη.

Να φανταστείς πως ο Μιχάλης Μαρίνος δεν ήθελε να παίξω εγώ την Ντάλια, γιατί φανταζόταν -όπως µου είπε- πως είµαι µια που κάθεται στη γωνία και διαβάζει το βιβλίο της», αποκαλύπτει. Παρά τις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει, επιλέγει να µη λέει «ναι» σε κάτι που δεν την εκφράζει 100%. «∆εν θέλω να κάνω και θέατρο και τηλεόραση, να ξυπνάω 7.00 το πρωί, να γυρνάω βράδυ και να είµαι µε τα τάπερ. Το έχω κάνει στο παρελθόν και µπορεί να µου ξανατύχει, αλλά δεν το κυνηγάω», τονίζει.


ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ

Η Σµαράγδα Καρύδη είναι µια πολύ όµορφη γυναίκα που δεν περνά απαρατήρητη, αν και η ίδια θα το ήθελε µερικές φορές. «Στον δρόµο, όταν κυκλοφορώ, έχω δύο εαυτούς. Όταν νιώθω καλά, µου αρέσει να µε κοιτάνε, άλλες φορές όµως θέλω να περνάω αόρατη. Εχω αγοραφοβία και ρίχνω έναν τοίχο όταν θέλω να περάσω απαρατήρητη. Θέλω να φύγω γρήγορα από καφετέριες, πλατείες, γιατί, καθώς µε γνωρίζουν, µπορεί να νιώσω δυσάρεστα χωρίς να ξέρω το γιατί... Το είχα σε πολύ χειρότερο βαθµό στο παρελθόν, ακόµα και πριν µε γνωρίσει ο κόσµος», οµολογεί. Για τον χρόνο που περνά, η ηθοποιός παραδέχεται: «Παλεύω να µη φρικάρω τροµερά µε την πάροδο του χρόνου και κάνω πράγµατα που θα µε αλλοιώσουν.

Παλεύω να συµβιβαστώ πως η εικόνα µου αλλάζει». Τέλος, η κουβέντα οδηγείται στον Άρη Σερβετάλη, που κατάφερε να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων µε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», µε το σκεπτικό ότι δεν επιθυµεί να παίζει σε κοινό αµιγώς εµβολιασµένων θεατών.

«∆εν τον ξέρω προσωπικά, λέµε ελάχιστες κουβέντες… Τον εκτιµώ πολύ ως ηθοποιό και ξέρω πως είναι κοντά στον Θεό. Οµως δεν συµφωνώ µε αυτό, δεν ξέρω τι τον ώθησε σε µια τέτοια ενέργεια, καθώς πιστεύω πως το δικαίωµα στη δουλειά είναι πολύ σηµαντικότερο από το να ψυχαγωγηθούν κάποιοι. Τα µέτρα δεν είναι τιµωρητικά, δεν σηµαίνει “δεν εµβολιάζεσαι, δεν θα δεις θέατρο”. Γίνεται για να προστατευτούµε όλο αυτό», καταλήγει.