Στο πλατό της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» βρέθηκε ο Μάριος Ιορδάνου με τη σύζυγό του Σοφία Καζαντζιάν. Ο ηθοποιός, κάποια στιγμή βρήκε την ευκαιρία και μίλησε για τον ρατσισμό και το πόση σημασία πρέπει ή όχι να δίνουμε στην καταγωγή κάποιου.

«Δεν μπορώ να ακούω διάφορους που είναι τόσο ρατσιστές, που δίνουν τόσο μεγάλο βάρος σε ποια χώρα γεννήθηκες και ποια καταγωγή έχεις. Ρε παιδιά, μην περιορίζεται την ψυχή σας από τη γεωγραφία. Μια απλή, χαζή και ξεφτιλισμένη γεωγραφία είναι.

Δεν έχει καμία σημασία η γεωγραφία. Ρε, οι άνθρωποι έχουν σημασία. Τυχαίο γεγονός, άμα γεννήθηκες εδώ, αν γεννήθηκες στην Αμερική ή αν γεννήθηκες δίπλα στην Τουρκία. Μη δίνουμε βάση σε τυχαία γεγονότα. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι», είπε αρχικά ο Μάριος Ιορδάνου .

Ο Μάριος Ιορδάνου στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Μάρα Μεϊμαρίδη και την απαράδεκτη δήλωση που είχε κάνει για τον Χρήστο Σαντικάι: «Βγαίνει μια τύπισσα που δεν θυμάμαι το όνομά της και λέει “τι ράτσα είναι”. Πας καλά; Πας καλά; Είναι δυνατόν εν έτει 2021 να λες “τι ράτσα είναι”; Που ούτε για τα σκυλιά πρέπει να το λέμε γιατί έχουν την ίδια αξία με εμάς.

Και το λες για τον άνθρωπο; Ρε παιδιά, καμία καλλιέργεια; Δεν σκάβουμε καθόλου την ψυχή μας; Τίποτα; Ντουβάρια; Δεν το δέχομαι εγώ αυτό. Μην περιορίζετε την ψυχή σας από τη γεωγραφία. Ο άνθρωπος πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι ανθρώπινος».