Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» συνάντησε τη Ρένια Λουιζίδου, και μαζί έκαναν ένα ταξίδι στο χρόνο, και σε άγνωστες ιστορίες από τα γυρίσματα της αγαπημένης σειράς «Το καφέ της Χαράς».

«Η Χαρά είναι ο ρόλος που με χαρακτηρίζει περισσότερο από όλους. Ίσως από όλους τους υπόλοιπους ρόλους που έχω κάνει, μου μοιάζει περισσότερο στους τρόπους και τη συμπεριφορά. Ο ρόλος τη Χαράς δε με δυσκόλεψε. Αν και οι ζωές μας δεν έμοιαζαν σε τίποτα, ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά έφεραν τη Χαρά πολύ κοντά σε εμένα», είπε αρχικά η ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος μού έλεγε “πώς τον αντέχεις κορίτσι μου τον γρουσούζη”, για τον Πώποτα. Πάντα έλεγα στον Χάρη Ρώμα, “δεν σε πιστεύω που το γράφεις μόνος σου και γράφεις για τον εαυτό σου αυτό το ρόλο”».


«Αυτό έπρεπε να γίνει τότε»

Σε ένα από τα γυρίσματα θυμήθηκε ότι είχαν φέρει ένα σκυλί να υποδυθεί το λύκο «και είχαμε πει να είναι εκπαιδευμένο για να μην κινδυνεύσουν τα παιδάκια. Το σκυλί αυτό, όμως, ήταν πάρα πολύ εκπαιδευμένο, και ήταν αδύνατο να το κάνουμε να δείξει στοιχειωδώς άγριο».

Επίσης, αποκάλυψε ότι στη σειρά της άρεσε που κράτησαν ένα στοιχειώδη ρεαλισμό στο ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έμειναν μαζί.

«Παρότι είχε δημιουργήσει τρομερές αντιδράσεις στο κοινό το γεγονός ότι η Χαρά εγκατέλειψε τον Πώποτα, πιστεύω ότι αυτό έπρεπε να γίνει τότε», είπε.

«Σε όλα τα εξωτερικά γυρίσματα, τα καλοκαίρια γυρίζουμε χειμωνιάτικες σκηνές και φοράμε μπουφάν στους 40 βαθμούς Κελσίου, και το χειμώνα παίζουμε με τα κοντομάνικα. Όταν γυρίζαμε σκηνή στην πλατεία του χωριού με καπνούς και ντουμάνια, πέρασε ένα παππούς που νόμιζε ότι όντως αυτό συνέβαινε και μας “την είπε”», σημείωσε.

«Προκειμένου να τραβήξει την προσοχή των παιδιών…»

Όσο για τη γλώσσα του Φατσέα που άφησε εποχή, τόνισε: «Τα “Φατσέικα” ήταν για όλους μας μια έκπληξη. Στην αρχή εμείς τα θεωρούσαμε λίγο υπερβολικά. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μου είχε πει ότι ένας δάσκαλος σε σχολείο, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή των παιδιών, είχε μαζέψει “Φατσέικα” για να τους κάνει μάθημα».

«Αν με περίμεναν να κάνω τους καφέδες στη σειρά, ακόμα θα γυρίζαμε σκηνές. Ήταν έτοιμοι από κάτω», κατέληξε.