Σε καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη ΓΑΔΑ προχώρησε ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Βέρτης μετά από δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο, οι οποίες χρησιμοποιούν το όνομά του για να εξαπατήσουν πολίτες και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο λαϊκός τραγουδιστής αποκάλυψε ότι οι απατεώνες προσπαθούν να αρπάξουν χρήματα από πολίτες με «εγγύηση» το όνομά του. Πιο αναλυτικά ο Νίκος Βέρτης ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους ότι υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία καλούν τους χρήστες να βγάλουν χρήματα με επενδύσεις. Τις συγκεκριμένες επενδύσεις φέρεται να έχει προτιμήσει και ο τραγουδιστής.

Ωστόσο, ο Νίκος Βέρτης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει καμία τέτοια επένδυση και γι’ αυτό επισκέφθηκε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατήγγειλε τα περιστατικά.

«Αγαπητοί φίλοι, είμαστε υποχρεωμένοι, ηθικά κυρίως, αφού κινδυνεύετε να πέσετε θύματα απάτης να σας ενημερώσουμε πώς διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με δήθεν ευκαιρίες να βγάλετε χρήματα, συνοδευόμενα από την ψευδέστατη αναφορά πως δήθεν ο κύριος Βέρτης έβγαλε πολλά λεφτά, εκατομμύρια συγκεκριμένα, από τέτοιου είδους επενδύσεις ή και bitcoin, ενώ είχε υποτίθεται πτωχεύσει από άλλες επενδύσεις, είναι παντελώς ψευδή και συνιστούν Απάτη», ανέφερε η ανάρτηση του τραγουδιστή.

Και συνέχισε: «Χρησιμοποιούνε μάλιστα ψεύτικες μακέτες λογότυπα και φτιάχνουν δήθεν συνεντεύξεις από γνωστές σοβαρές εφημερίδες ή sites για να πείσουν για τη σοβαρότητα του άρθρου».

Παράλληλα, ο τραγουδιστής εξήγησε ότι υπάρχουν και άλλες σελίδες που χρησιμοποιούν το όνομά του προκειμένου να πάρουν «δανεικά» χρήματα από πολίτες. «Επίσης ψευδή και προϊόν απάτης είναι και διάφορα sites που χρησιμοποιούν εμπορικά ονόματα ή πρόσωπα που αποτελούν πρότυπα ηθικής, μεταξύ των οποίων και το όνομα του κυρίου Βέρτη, με σκοπό να αποσπάσουν δήθεν δανεικά χρήματα κ.λπ. Γενικά προσοχή σε ότι αφορά τα οικονομικά σας, μη δώσετε κάπου λεφτά. Τα επίσημα site μας είναι γνωστά με το γαλάζιο τικ», σημείωσε η ανάρτηση.

«Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως έχει γίνει καταγγελία στο σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Λυπούμαστε πολύ και ελπίζουμε να βοηθήσαμε στην αποτροπή της εξαπάτησης σας», κατέληξε ο Νίκος Βέρτης.

*Δημοσιεύτηκε στην OnTime