Αναμφισβήτητα, η χρονιά που πέρασε χαρακτηρίστηκε από τους πιο τρανταχτούς χωρισµούς στον χώρο της showbiz. Πολύκροτα διαζύγια που έσκασαν σαν βόµβα, καταρρίπτοντας το «για πάντα» που πολλοί έχουν στο µυαλό τους.

Έτσι, τα ζευγάρια αποφάσισαν, είτε από κοινού είτε έπειτα από απόφαση του ενός, να τραβήξουν χωριστούς δρόµους.

Αλλοι χώρισαν ήρεµα, άλλοι άργησαν να το παραδεχτούν και άλλοι έγιναν πρωταγωνιστές µιας κόντρας! Και όλα αυτά µόλις µέσα σε έναν χρόνο.

Κανείς δεν φανταζόταν πως ένα τόσο δεµένο ζευγάρι θα έφτανε στον χωρισµό. Κι όµως, ο Γιώργος Πατούλης και η Μαρίνα Πατούλη αποφάσισαν να χωρίσουν έπειτα από 35 χρόνια γάµου, και η είδηση έπεσε σαν βόµβα την περσινή σεζόν. Ο περιφερειάρχης Αττικής έσπασε τη σιωπή του ύστερα από έναν χρόνο και µίλησε στην κάµερα της εκποµπής «Mega καληµέρα», λέγοντας, µεταξύ άλλων: «Μετά τον χωρισµό, υπάρχει σεβασµός, αγάπη και πάντα θέλεις να είναι καλά. Το παιδί έχει ανάγκη και τους δύο γονείς, είτε είναι µαζί είτε χώρια, µέσα σε ένα ήρεµο περιβάλλον και µια φιλική σχέση».

Με τη Μαρίνα Πατούλη να αποκαλύπτει, µάλιστα, στην εκποµπή «Ευτυχείτε»: «Ενα ωραίο απόγευµα µου ανακοίνωσε ότι θέλει να µείνει µόνος του και να έχει την ψυχική του ηρεµία».

Στο «Just the 2 of us»

Η ίδια πήρε τα πάνω της και δέχτηκε να διαγωνιστεί στο «Just the 2 of us», όπου ένα βράδυ ανακοίνωσε στον αέρα της εκποµπής πως βγήκε το διαζύγιό της µε τον Γιώργο Πατούλη. «Η ζωή προχωράει όταν κλείνει ένας κύκλος, πρέπει να µεταδώσουµε το µήνυµα σε όλες τις γυναίκες. Ανοίγουν νέοι κύκλοι και πρέπει να κάνουµε επανεκκίνηση. Εγώ, λοιπόν, κάνω την επανεκκίνησή µου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Πατούλη.



Χαμηλοί τόνοι

Τέσσερα χρόνια µετά τον ονειρεµένο γάµο τους στην Αντίπαρο, η Αννα Μπουσδούκου και ο Σταύρος Ιωαννίδης δεν είναι πλέον µαζί. Η είδηση έγινε γνωστή τέλη Μαΐου. Η σχέση τους ξεκίνησε το 2013, όταν εκείνη ανέλαβε την πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ, µετά την αποχώρηση της Πόπης Τσαπανίδου. Εκείνος ήδη συνεργαζόταν µε τον τηλεοπτικό σταθµό. Η πρώτη ουσιαστική επαφή ήρθε στις συσκέψεις της εκποµπής «Τώρα». Μπορεί από την πρώτη στιγµή η έλξη να ήταν αµοιβαία, όµως η απόσταση -καθώς ο Σταύρος ήταν ανταποκριτής στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα αντικειµενικό εµπόδιο. Ο έρωτάς τους, ωστόσο, ήταν τόσο µεγάλος, που υπερνίκησε τα εµπόδια. Οι δυο τους εδώ και έναν χρόνο δεν είναι πλέον µαζί, µε τους δικούς τους ανθρώπους να σέβονται την επιθυµία τους να κρατούν µυστική αυτήν την εξέλιξη.

Μετά από 14 χρόνια

Και ο Ιωσήφ Μαρινάκης χώρισε από την πρώην αγαπηµένη του Χρύσα Καλπάκη, έπειτα από 14 χρόνια κοινής πορείας και 5 χρόνια γάµου. Το ζευγάρι, παρ’ όλο που έδειχνε φουλ ερωτευµένο, αποφάσισε να βάλει τέλος, µε τους δυο τους να χαράζουν διαφορετική πορεία. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2014 στο Μανχάταν µε πολιτικό γάµο και τον Αύγουστο του 2016 µε θρησκευτικό στα Χανιά, κάνοντας και παραδοσιακό γλέντι: «Ναι, έχουµε χωρίσει. Υπάρχει, όµως, πολλή αγάπη. Ο Ιωσήφ θα είναι ο άνθρωπός µου για µια ζωή», είπε η Χρύσα στο «Πρωινό».



Σαν «βόµβα»
, ωστόσο, έσκασε και ο χωρισµός του Ιωάννη Παπαζήση από τη Βανέσα Αδαµοπούλου, που έβαλαν τέλος έπειτα από 15 χρόνια σχέσης. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει και ένα παιδί, τον µικρό Ιάσονα, ο οποίος γεννήθηκε το 2015, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να σώσουν τη σχέση τους. Ο ηθοποιός, µάλιστα, σε δηλώσεις του δεν θέλησε να αναφερθεί στον χωρισµό τους, λόγω του γιου τους.

Η Βανέσα Αδαµοπούλου και ο Ιωάννης Παπαζήσης χώρισαν τον περασµένο Νοέµβριο, και µάλιστα ο ηθοποιός έχει µετακοµίσει σε νέο σπίτι, στην ίδια περιοχή, για να βρίσκεται κοντά στον γιο του.

Καλοκαιρινή «βόμβα»

Στην καρδιά του καλοκαιριού η ∆έσποινα Βανδή και ο Ντέµης Νικολαΐδης αποφάσισαν να ανακοινώσουν επίσηµα τον χωρισµό τους έπειτα από 18 χρόνια γάµου. «Ύστερα από 18 χρόνια, πήραµε την απόφαση να προχωρήσουµε στη λύση του γάµου µας. Απόλυτη προτεραιότητά µας είναι η φροντίδα και η προστασία των παιδιών µας και παρακαλούµε για τον σεβασµό της απόφασής µας και της προτεραιότητάς µας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ∆έσποινα Βανδή τα είχε ήδη πει όλα για τον χωρισµό της µε το τραγούδι «Πέτρα», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο από την Panik Records. «Και να που έφτασε η βραδιά που δεν περίµενα, που όσα είχα για παντοτινά γίνονται εφήµερα». Λίγους µήνες µετά η τραγουδίστρια γύρισε σελίδα στη ζωή της και έκανε την πρώτη της δηµόσια εµφάνιση στο πλευρό του Βασίλη Μπισµπίκη.



Χωριστοί δρόμοι

Το τηλεοπτικό διαζύγιο του Κρατερού Κατσούλη και της Κατερίνας Καραβάτου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν για τη «Φωλιά των Κου Κου», ήταν και διαζύγιο στη ζωή. Οι δυο τους ήταν τηλεοπτικό ζευγάρι τα τελευταία επτά χρόνια, αφού ήταν µαζί σε δύο πρωινές εκποµπές. Μέσω του δικηγόρου τους, έκαναν γνωστή την είδηση του διαζυγίου τους µε µια λιτή ανακοίνωση: «Επειτα από µεγάλη προσπάθεια και µε µεγάλη αγάπη µεταξύ µας, αποφασίσαµε να προχωρήσουµε στη λύση του γάµου µας. Εχουµε ήδη ενηµερώσει τα παιδιά µας γι' αυτήν την τόσο µεγάλη µας απόφαση και µπορεί µεν να ακολουθούµε πλέον διαφορετικούς προσωπικούς δρόµους, αλλά ως γονείς εξακολουθούµε η απόλυτη και αδιαπραγµάτευτη προτεραιότητά µας να είναι η αγάπη, η φροντίδα και η προστασία των τέκνων µας. Παρακαλούµε για τον σεβασµό της απόφασής µας, ιδίως δε των τέκνων µας, ώστε η σηµαντική αυτή αλλαγή στη ζωή τους να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη».



Έπεσε η αυλαία της σχέσης

Η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης διατηρούσαν σχέση για 12 ολόκληρα χρόνια. Πολλές φορές είχε γραφτεί πως το ζευγάρι είχε χωρίσει, αλλά τα πράγµατα έµπαιναν στη θέση τους µόλις πήγαιναν µαζί σε κοσµικές εµφανίσεις.

Μάλιστα, η Ζέτα Μακρυπούλια είχε παραδεχτεί σε παλαιότερη συνέντευξή της πως έχουν περάσει κρίση, αλλά ποτέ την περίοδο που τους ήθελαν χωρισµένους τα δηµοσιεύµατα. Αυτήν τη φορά, όµως, ο χωρισµός ήταν οριστικός.



Η Ειρήνη Σκλήβα αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόµους µε τον επί 16 χρόνια σύζυγό της Νίκο Χυδήρογλου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2001 και έχει µία κόρη, τη Μαριτίνα. Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους εµφανίστηκαν το 2016, ενώ έχουν χωρίσει εδώ και αρκετούς µήνες. Η Ειρήνη Σκλήβα στέφθηκε Μις Κόσµος το 1996, στον διαγωνισµό οµορφιάς που είχε φιλοξενηθεί στην Ινδία. Με το που έγινε µητέρα, εγκατέλειψε την καριέρα της στο µόντελινγκ.