Στα 10 ολόκληρα κιλά που έχασε και στο πώς απέκτησε την εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή της μίλησε η Μαρία Μπεκατώρου σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΟΚ!». Όπως είπε η γνωστή παρουσιάστρια, την απώλεια των δέκα κιλών την κατάφερε μόνη της, χωρίς τη βοήθεια διαιτολόγου.

«Έχασα τρία κιλά, μου άρεσε το αποτέλεσμα και σιγά σιγά έχασα ακόμα επτά. Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει διάφορα για αυτό το θέμα, από το ότι πήγα σε διαιτολόγο μέχρι το ότι έκανα λιποαναρρόφηση. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Απλά προσέχω τι τρώω και περπατώ στο διάδρομο που έχω στο σπίτι μου», είπε. Μάλιστα, η ίδια στο παρελθόν έχει αναφέρει: «Στερήθηκα αυτά που αγαπώ πολύ, τα γλυκά! Και δεν με νοιάζει για τις σοκολάτες -δεν μου αρέσουν-, αλλά αυτό που μου στοίχισε είναι πως έκοψα τις λαχταριστές κρέμες».

Η Μαρία Μπεκατώρου έχει στερηθεί το αγαπημένο της μιλφέιγ και έχει εξαιρέσει από τη διατροφή της τη ζάχαρη. Προτιμά γλυκαντικά φυτικής προέλευσης, όπως είναι η stevia. Αποφεύγει τα αναψυκτικά, αφού το μόνο που προσφέρουν είναι extra θερμίδες και πρήξιμο. Έχει μειώσει το αλάτι στα φαγητά. Αποφεύγει τα τηγανητά (κυρίως) το βράδυ! Φροντίζει να καταναλώνει σαλάτες με φρέσκα λαχανικά ή ένα γιαούρτι με 1,5% ή 2% λιπαρά με μούσλι. Έχει πάντα μαζί της φρούτα: ένα πορτοκάλι, ένα μήλο, μια μπανάνα ή δύο μανταρίνια που μπορεί εύκολα να τα έχει μαζί της στην τσάντα ή στο συρτάρι του γραφείου της.