H Μαίρη Αλεξοπούλου, η τραγουδίστρια που έγινε μοναχή, συγκλόνισε με την εξομολόγησή της στο «Love It».

Η ίδια περιγράφει πως από εκεί που ζούσε μια ζωή σαν παραμύθι, ξαφνικά έχασε την κόρη της και άλλαξε για πάντα η ζωή της.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από τα όσα κατέθεσε η ίδια:

Ήσασταν μία πετυχημένη τραγουδίστρια στο απόγειο της δόξας σας και κάποια στιγμή όλα αυτά τα αφήσατε.
«Τα άφησα όλα αυτά τότε γιατί έχασα το παιδί μου και προτίμησα να είμαι στον Θεό κοντά και τίποτα άλλο πια δεν ήθελα να… πώς να τραγουδάς και να χορεύεις και αυτό, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Στο βίντεο που ακολουθεί την βλέπετε να ερμηνεύει μία από τις παλιές λαϊκές επιτυχίες της:Όταν έγινε το ατύχημα με την κόρη σας νομίζω το είχατε διαισθανθεί είχατε πει;
«Κοιμόμουν εγώ και βλέπω το σταυρό του Χριστού, όπως υπάρχει ο εσταυρωμένος έτσι, και τον βλέπω και πέφτει εδώ στο κεφάλι μου και λέω Παναγία μου και ξύπνησα και βλέπω τον κηπουρό μου εκείνη την ώρα και του λέω τι συμβαίνει; Με τη μπουμπού λέει κάτι την χτύπησε λέει, ένα φορτηγό.

Του λέω τι έγινε, δεν ξέρω, δεν ξέρω. Εγώ παίρνω αμέσως την αστυνομία και μου λέει κατευθείαν αυτός. “Κυρία μου η κόρη σας είναι νεκρή”». Κόντευα να τρελαθώ, πήδαγα μέχρι το ταβάνι. Ήταν τόσο καλό παιδάκι, δεν μπορείτε να φανταστείτε, ένας άγγελος ήταν και τον πήρε ο θεός γρήγορα. Τι να πω δεν ξεχνιέται».

Εδώ που ήρθατε, αυτό όλο σας βοήθησε;
«Στην αρχή με βοήθησε γιατί ο κόσμος στην αρχή δεν ξέρω πως του φάνηκε ότι έγινα μοναχή και ερχόντουσαν όλοι με πολλή αγάπη και καταλάβανε βέβαια για πιο λόγο».

Το μετανιώσατε;
«Που έγινα μοναχή; Όχι ποτέ».

Σας έδωσε δύναμη όλο αυτό το γεγονός;
«Ναι μου έδωσε».

Τώρα σας επισκέπτονται παλιοί συνάδελφοί σας;
«Καμιά φορά, που και που».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη της στο βίντεο που ακολουθεί:

Η μοναδική κινηματογραφική της εμφάνιση
Να σημειωθεί ότι το 1966 η Μαίρη Αλεξοπούλου γνωρίζετε με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Κώστα Κλάββα, ο οποίος θα της εμπιστευτεί τα τραγούδια του: «Αν ποτέ διψάσεις» και «Ποιο καράβι».

Δύο πανέμορφα τραγούδια που τα ερμήνευσε η Μαίρη Αλεξοπούλου στη ταινία του Κώστα Λυχναρά, «Φίφης ο ακτύπητος». Αυτή ήταν και η μοναδική κινηματογραφική της εμφάνιση. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ελαφρού τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Πανηγύρι» των Κλάββα και Μαυρομουστάκη.

Ο βίος της χωρίζεται σε δύο περιόδους: Σε εκείνη που τραγουδούσε μέχρι τα 43 της χρόνια στις πίστες και σε αυτήν που ζει σήμερα ανάμεσα στους πιστούς της σε μοναστήρι.

Το τραγούδι κερδίζει το πρώτο βραβείο, ενώ θα έπρεπε να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο το είχε ερμηνεύσει και η Κλειώ Δενάρδου, όπως συνηθιζόταν τότε τα τραγούδια να τα λένε δύο διαφορετικοί ερμηνευτές ώστε να πιάσουν όλο το κοινό.Δίπλα σε μεγάλα ονόματα
Η Μαίρη Αλεξοπούλου αρχίζει να κερδίζει το μουσικόφιλο κοινό, να βγάζει δίσκους, να κερδίζει βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και φυσικά να εμφανίζετε σε ιστορικά κέντρα της νυχτερινής Αθήνας. Στο «Κάστρο», στο «Βράχο», στα «Δειλινά», στα «Αστέρια» δίπλα σε μεγάλα ονόματα. Τότε έρχεται και το μεγάλο σουξέ η «Μπάμπολα».Μια διεθνή επιτυχία της Patty Pravo που διασκευάζει ο Νότης Κύτταρης και τραγουδάει όλος ο κόσμος και ακούγεται συνέχεια στο ραδιόφωνο.Οι φωτογραφίες της Μαίρης Αλεξοπούλου στολίζουν τα νεανικά δωμάτια, γίνετε είδωλο και τα τραγούδια της ακούγονται σε όλα τα νεανικά πάρτι. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο θάνατος της κόρης της άλλαξε τα πάντα στη ζωή της.