Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Αγιος Παΐσιος», που ακολουθεί την ιστορία της ζωής του αγίου από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει, έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, στις 22.30, στο Mega. Ενα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες. 

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου έζησε ο Αγιος Παΐσιος, όπως η Κόνιτσα και το Αγιον Ορος. Λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της σειράς, που καθήλωσε από την πρώτη στιγμή το τηλεοπτικό κοινό, ο ταλαντούχος Γ. Τσιάκκας μίλησε αποκλειστικά στο «S». 

«Πάντοτε με συγκινούσε η ζωή του Αγίου Παϊσίου. Για χρόνια έμενε σαν ιδέα, μέχρι που ανέλπιστα και χωρίς να το περιμένω δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτή τη σειρά», ανέφερε αρχικά.

senariografos_paisios


«Θα δούμε την πορεία του αγίου από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Το ενδιαφέρον, πιστεύω, επικεντρώνεται στο γεγονός ότι οι τηλεθεατές δεν θα δουν τον άγιο όπως τον ξέρουμε οι περισσότεροι από τα βιβλία και τις φωτογραφίες, στην ηλικία των 60-70 χρόνων. Θα τον δούμε παιδάκι, έφηβο και στα νεανικά του χρόνια. Θα δουν λοιπόν οι θεατές την καθημερινότητα αυτού του παιδιού, αλλά και τηνπνευματική του πορεία. Ετσι κι αλλιώς, ο τίτλος μας είναι “Αγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον ουρανό”», τονίζει ο πετυχημένος σκηνοθέτης και αποκαλύπτει τα συναισθήματά του πριν από την πρεμιέρα:

«Η αλήθεια είναι ότι αδημονώ για την πρεμιέρα. Θέλουμε να μοιραστούμε με τους τηλεθεατές τη συγκίνηση που νιώσαμε δημιουργώντας αυτή τη σειρά και εύχομαι ο καθένας να πάρει κάτι από τον βίο του αγίου, που θα τον ωφελήσει πνευματικά».