Αίσθηση προκάλεσε ο Έμινεμ ο οποίος κατά τη διάρκεια του σόου στο ημίχρονο του τελικού του πρωταθλήματος Αμερικανικού Ποδοσφαίρου (Super Bowl) γονάτισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, με το που τελείωσε το «Lose yourself», ο Αμερικανός ράπερ στηρίχτηκε στο ένα του γόνατο βάζοντας το ένα χέρι στο κεφάλι (και ενώ δίπλα του ο Dr. Dre είχε ξεκινήσει να παίζει στο πιάνο το «I ain’t mad at cha» του Tupac) το οποίο αναφέρεται στην αστυνομική βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοργανώτρια αρχή NFL είχε ζητήσει από τον 49χρονο να μην γονατίσει, γνωρίζοντας την πρόθεσή του να το κάνει.

«Είχαμε δει καλά τα στοιχεία του σόου κατά τις πολλές πρόβες που έγιναν αυτήν την εβδομάδα και γνωρίζαμε ότι ο Έμινεμ θα το κάνει αυτό», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της λίγκας, Μπράιαν ΜακΚάρθι μετά τον σάλο που ξέσπασε, αν και αρνήθηκε πως είχε ζητηθεί από τον Έμινεμ να μην εκφράσει την στάση του.

Ωστόσο το θέμα φαίνεται πως είναι αρκετά πιο βαθύ, με την λίγκα να φέρεται να έχει προσπαθήσει όλο το προηγούμενο διάστημα να περιορίσει τους καλλιτέχνες. Δημοσίευμα του «Puck» αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αλλά δεν ήταν όλα εύκολα. Τις εβδομάδες πριν το Super Bowl ο Dre διαφωνούσε με τους διοργανωτές για τους στίχους και το περιεχόμενο των τραγουδιών που θα μπορούσε να παρουσιάσει στη σκηνή. Και ξεπερνάει το θέμα των βρισιών. Μια πηγή κοντά στον καλλιτέχνη παραπονέθηκε ότι ο Dre «λογοκρίνεται μέχρι αηδίας».

Πώς; Η λίγκα φαίνεται πως δεν ήθελε το βασικό της event να γίνει αφορμή διχασμού. Συγκεκριμένα, μου είπαν, ότι οι εκπρόσωποι του NFL είπαν στον Dre ότι δεν ήταν άνετοι με έναν στίχο από το χαρακτηριστικό χιτ του 1999, «Still D.R.E», σύμφωνα με τον οποίο «ακόμα δεν αγαπάει την αστυνομία».