Μια ακόμα  Πανευρωπαϊκή διάκριση για την  Σοφία Παθέκα η οποία έλαβε το βραβείο  για το καλύτερο βίντεο γυμναστική  στην Ευρώπη από την  η ελληνική επιτροπή του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE που πραγματοποίησε την απολογιστική εκδήλωση και τελετή βράβευσης των συ των συνεργαζόμενων φορέων για τα έτη 2019 και 2020 την Παρασκευή 11/2/2022, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του
γ.γ Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, που είναι και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος.


Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής φωτογραφήθηκε μαζί τα βραβεία της  και σχολίασε «Ένα βραβείο που με συγκίνησε για πολλούς λόγους … δεν σας κρύβω είμαι περήφανη και  ευχαριστώ θερμά την BeActiveHellas για την τιμητική διάκριση».

Το πρόγραμμα #BeActive αποτελεί κυρίαρχο άξονα της αθλητικής πολιτικής στην Ευρώπη και είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον Εθνικό Συντονιστή #BEACTIVE Διονύση Καρακάση στατιστικά δεδομένα για την πορεία του προγράμματος στην Ευρώπη το 2019 και το 2020, καθώς και αντίστοιχα στοιχεία για τις δράσεις που πραγματοποίησε η Ελλάδα.

Η καταξιωμένη καθηγήτρια φυσικής αγωγής, personal trainer και fitness editor, με πτυχίο Πανεπιστημίου, διδάσκει σεμινάρια fitness  σε Ελλάδα και εξωτερικό  ενώ είναι και αντιπρόεδρος της Π.Ε.Π.Φ.Α. (πανελλήνια ένωση πτυχιούχων  φυσικής αγωγής).