Ο Προκόπης Αγαθοκλέους, ο πρωταγωνιστής της σειράς του ΜEGA «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό» μίλησε στην κάμερα του «Πάμε Δανάη!» και στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη για τον ρόλο του αλλά και για το πώς αντέδρασε η σύζυγός του όταν της είπε πως δέχθηκε πρόταση να υποδυθεί τον Άγιο Παΐσιο.
  

«Την πρώτη φορά που μίλησα με τον σεναριογράφο για τον ρόλο, ένιωσα ένα βάρος να με διαπερνά αλλά και μια τεράστια πρόκληση. Είπα το "ναι" σχεδόν αμέσως, είπα το "ναι" φοβούμενος για κάποια πράγματα. Όταν ξεκίνησα να μελετάω αυτή την προσωπικότητα, ένιωσα πολύ οικεία. Σαν να κατεβαίνει ο Άγιος στο δικό μου ύψος, το μικρό. Η κινητήριός του δύναμη ήταν η θυσιαστική του αγάπη και η απλότητα. Γνώρισα και μίλησα με Πατέρες που τον έζησαν. Κατάλαβα τι είναι η πίστη στον Θεό. Η χριστιανική πίστη που κλήθηκα να ερμηνεύσω είναι μία πίστη που μιλάει για θυσιαστική αγάπη, ανιδιοτέλεια και συγχώρεση. Μπήκα στη διαδικασία της νηστείας και της διατροφής ώστε να ακολουθήσω και τη βιολογική αυτή προσέγγιση», είπε οΠροκόπης Αγαθοκλέους για τον ρόλο του. 

«Η αγάπη μου για τα ζώα και τη φύση με έκαναν να θέλω να γίνω κτηνίατρος ή πυροσβέστης», ανέφερε ο ηθοποιός για τα παιδικά του όνειρα. 

Για τη σχέση του με τη γυναίκα του, ο Προκόπης Αγαθοκλέους είπε: «Είμαστε 8 χρόνια με τη γυναίκα μου. Το πρώτο μας παιδί είχε γεννηθεί ήδη λίγο πριν τον γάμο μας, ύστερα ήρθε και ο γιος μας ο Κίμωνας. Η γυναίκα μου είναι επίσης από την Κύπρο και είναι ηθοποιός. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας, υπάρχει θαυμασμός». 

Και πρόσθεσε: «Η Μαρίνα, η σύζυγός μου, με ξέρει. Ξέρει πως ένα κομμάτι του εαυτού μου αφοσιώνεται στον ρόλο. Η ίδια ίσως φοβήθηκε μην πάω σε μοναστήρι όταν δέχθηκα την πρόταση για τη σειρά». Αποκάλυψε επίσης πως όταν ενσαρκώνει πρόσωπα σε βιογραφικά έργα, θέλει να τα μαθαίνει όλα για εκείνα.