Ο Γιάννης Νταλιάνης, ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης που πρωταγωνιστεί φέτος  στην πετυχημένη σειρά του MEGA, «Σκοτεινή Θάλασσα», βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.

«Με ενδιαφέρει το όλον σαν ηθοποιός, γι’ αυτό και σκηνοθετώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να εμπνεύσεις ένα σύνολο, να μπορείς να είσαι ο μεσάζων μεταξύ του μυαλού του συγγραφέα και των ηθοποιών-ερμηνευτών», συμπλήρωσε αναφορικά με το θέμα της σκηνοθεσίας.

Σχετικά με τη συμμετοχή της 12χρονης κόρης του, Έλλης, στη σειρά της ΕΡΤ, «Αγάπη Παράνομη», ο ηθοποιός είπε πως ήταν «μια περίεργη συγκυρία» καθώς ο ίδιος γνωρίζει τον σκηνοθέτη της σειράς, Νίκο Κουτελιδάκη, ο οποίος αποτελεί και την πρώτη συνεργασία του στην τηλεόραση.

«Διάβασα το σενάριο και ανίχνευσα έναν ρόλο που θα μπορούσε να κάνει η Έλλη», συμπλήρωσε και ανέφερε πως το η σύζυγός του, Μαριλίτα Λαμπροπούλου ήταν περισσότερο επιφυλακτική αναφορικά με το θέμα.

Ερωτηθείς για το πώς επιλέγει τις τηλεοπτικές του δουλειές, απάντησε πως επιθυμεί να κάνει έναν μικρό αριθμό επεισοδίων για να μπορεί να συνδυάζει και το θέατρο.

«Φέτος πέσαν πολλές δουλειές μαζί, γίναμε λίγο μαϊντανοί. Φέτος βγήκαν οι καρποί από δουλειές που έγιναν σε προηγούμενο χρόνο. Στις Μέλισσες χρωστάω πολλά και τον Λευτέρη Χαρίτο. Άνοιξε ένας δρόμος και άρχισαν να με καλούν και αλλού. Αλλά θέλει ένα μέτρο», δήλωσε ο ηθοποιός.

Σε ό,τι αφορά τη γνωριμία του, με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου είπε πως τη γνώρισε σε ένα φεστιβάλ και ήταν σαν να την ήξερε από πάντα.

«Πολύ δύσκολη η ερώτηση αν ήταν για να γίνει με τη Μαριλίτα. Πιστεύω ότι ναι, ήτανε απλώς δεν το ξέρουμε. Εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνεται μέσα από τη σχέση που έχουμε την τόσο ζωντανή.

Είχαμε συναντηθεί χωρίς να γνωριζόμαστε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στους διαδρόμους ήμουν τότε με άλλη κοπέλα και ανταλλάξαμε ένα γεια και η κοπέλα την άλλη μέρα μου είπε ότι είναι σαν να γνωριζόμαστε χρόνια».

Ο Γιάννης Νταλιάνης μετέφρασε και σκηνοθετεί την παράσταση «On Ego» που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 8 Μαρτίου στην κάτω σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου».