Μία λαοθάλασσα κόσμου βρέθηκε την περασμένη Τρίτη στο Σύνταγμα. Κρατώντας ουκρανικές σημαίες, γαλάζια και κίτρινα μπαλόνια αλλά και λουλούδια, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα για τον ουκρανικό λαό και υπέρ της ειρήνης, ενώ από τα μεγάφωνα ηχούσε ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας.

Δεν κρύβει τα λόγια του ο Διονύσης Σαββόπουλος, είτε μιλάει με φράσεις, είτε με στίχους και αυτή τη φορά ήταν παρών στη μεγάλη συγκέντρωση στήριξης στην Ουκρανία και τον λαό της, κατά της Ρωσικής εισβολής, κι αμέσως μετά ο Διονύσης Σαββόπουλος έκανε μία ανάρτηση με τις σκέψεις του.

Μόλις άκουσα στις ειδήσεις το κάλεσμα είπα θα πάω

«Πήγα και εγώ χθες στο Σύνταγμα σε αυτή τη συγκέντρωση για την Ουκρανία. Πόσα χρόνια έχω να πάω σε συγκέντρωση ούτε που θυμάμαι αλλά αυτή με τράβηξε σαν μαγνήτης. Μόλις άκουσα στις ειδήσεις το κάλεσμα είπα θα πάω.

Νομίζω όλοι εμείς που ανταμώσαμε χθες στο Σύνταγμα, οδηγηθήκαμε εκεί από συγκίνηση και θαυμασμό για τον μαρτυρικό λαό της Ουκρανίας και την γενναία ηγεσία του. Αυτός ο πρώην κωμικός ηθοποιός βάζει τώρα το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη, μπας και φιλοτιμηθεί επιτέλους η συγχυσμένη Δύση και θυμηθεί τις αξίες της και σταματήσει αυτόν τον καινούργιο εφιάλτη του πολέμου».

Κατά της στρατιάς του Πούτιν

«Κάποιοι είπαν ότι συγκέντρωση εναντίον της Ρωσίας γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μα όχι, δεν έγινε κατά της Ρωσίας, έγινε κατά της στρατιάς του Πούτιν, να φύγει από την Ουκρανία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Κατά τα άλλα, Ρωσία θαυμάσια χώρα».

Ομοψυχία στην Ευρώπη

«Τέλος δε μπορεί να μη νιώσεις να αναπτερώνονται οι ελπίδες σου και να μη συγκινηθείς βλέποντας επιτέλους για πρώτη φορά τέτοια ομοψυχία στην Ευρώπη και σε όλη την Δύση. Και το κατάφερε αυτός ο θυσιαστικός κλόουν που βρέθηκε να είναι πρωθυπουργός τού υπέροχου λαού που τον εξέλεξε».

«Φαίνεται ότι η κωμωδία μπορεί να είναι κάτι πολύ σοβαρό κατά βάθος» μου είπε χθες ο Στέλιος Ράμφος» έγραψε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Δείτε την σχετική ανάρτηση στο Instagram: