Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
____________________1__4
Lifestyle

Σοφία Μανωλάκου: Έχω δεχτεί λεκτική βία από γυναίκα συνάδελφό μου – «Υπέφερα μέσα μου»

Η ηθοποιός μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθούσε να διαχειριστεί σήμερα μια αντίστοιχη κατάσταση.

 

Η Σοφία Μανωλάκου ήταν η σημερινή καλεσμένη της εκπομπής «Κυψέλη». Η ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην λεκτική βία που δέχτηκε η ίδια στο παρελθόν από γυναίκα συνάδελφό της αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθούσε να διαχειριστεί σήμερα μια αντίστοιχη κατάσταση.

«Με το #metoo ήταν σαν να ανοίξαμε απλά την κουρτίνα. Αυτά συνέβαιναν και πιστεύω ότι συμβαίνουν και σε άλλους χώρους. Εγώ προσωπικά δεν έχει τύχει να είμαι παρούσα σε κάποιο τέτοιο συμβάν, ούτε μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο αλλά άκουγα ιστορίες, ήξερα ιστορίες και ακόμα ακούω. Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Ανακουφίστηκα» είπε αρχικά η Σοφία Μανωλάκου.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη λεκτική βία που είχε βιώσει η ίδια από συνάδελφό της.

«Εγώ είχα δεχτεί λεκτική βία από γυναίκα συνάδελφό μου σε παράσταση. Δεν έβγαινα καν από το καμαρίνι μου. Αυτό συνέβη λίγο αφότου είχα βγει από τη δραματική οπότε ήμουν πιο μαζεμένη, δεν έπαιρνα τον χώρο που μου αναλογούσε. Βρίσκουν πάτημα. Κάποιοι για να δείξουν πιο έξυπνοι από τους άλλους, επειδή έχουν κόμπλεξ ή κοινωνικό άγχος, εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που μπορεί να φαίνονται πιο ευγενικοί και ανεκτικοί.

Στην δική μου περίπτωση δεν είχαμε κάποια κόντρα αλλά με κοροϊδευε για το οτιδήποτε έκανα ή έλεγα. Τότε δεν ήξερα να το διαχειριστώ αλλά ο χρόνος ήρθε και με δικαίωσε γιατί “ανέβηκα” κάπως στα μάτια της υποκριτικά και άλλαξε τη στάση της απέναντί μου. Παραδέχτηκε ότι με είχε παρεξηγήσει» εξομολογήθηκε η Σοφία Μανωλάκου και συνέχισε: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές τις θεωρώ αδυναμία του άλλου ατόμου… Εγώ τότε μέσα μου υπέφερα… Σήμερα αν γινόταν κάτι τέτοιο ίσως να μην έδινα τόσο μεγάλη σημασία αλλά θα έδινα επί τόπου να καταλάβει ότι κάνει λάθος».