Στο «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένη η Θέμις Μπαζάκα το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας. Η καταξιωμένη ηθοποιός σ παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για την προσωπική και καλλιτεχνική της πορεία.

«Δεν έχω καμία σχέση με το παρελθόν. Εγώ τελειώνει το σήμερα και το βράδυ δεν θυμάμαι τι έκανα το πρωί. Δεν κοιτάζω παλιές φωτογραφίες. Ούτε να κλαψω για κάτι. Ούτε για να θυμηθώ. Τίποτα. Πάω μπροστά. Να ασχολείσαι με το παρελθόν ενώ μπροστά σου το μέλλον είναι ωραίο;» παραδέχτηκε μεταξύ άλλων στην αρχή της συνέντευξης.

Για τους ρόλους της είπε: «Θέλω να παίξω σε κωμωδία αλλά δεν με σκέφτονται [...] Οι δραματικοί ρόλοι έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον. Έχουν μια πολυπλοκότητα και με μια ποικιλία. Την κωμωδία δεν την γνωρίζω γιατί δεν ασχολήθηκα πολύ. Είναι δύσκολο" και πρόσθεσε: "Ήθελα να παίξω ρόλους ρεπερτορίου. Το είχα βάλει στόχο και το έκανα».

Για την αποχή από την τηλεόραση σημείωσε: «Μετά τα 'Πέτρινα Χρόνια' έκανε να χτυπήσει το τηλέφωνό μου 14 μήνες ακριβώς για οποιαδήποτε δουλειά και πρόταση. Θα είχα πεθάνει της πείνας. Πήγα στην Αμερική, έμεινα έγκυος. Όλοι μου έλεγαν θα κάνεις παιδί τώρα που ανοίγει ο δρόμος; Έλεγα για να δούμε, εγώ θα κάνω το παιδί κι όποιος θέλει να με περιμένει, θα με περιμένει. Έκανα το παιδί, μεγάλωνε το παιδί και η πρώτη μου πρόταση ήταν μια ταινία 'Οι απουσίες' και αυτό γιατί 3 μέρες πριν έφυγε η πρωταγωνίστρια και πήραν πανικόβλητοι εμένα" και συμπλήρωσε: "Υπήρχαν αντιδικίες μέσα στο σινεμά, μεταξύ τους οι σκηνοθέτες, υπήρχαν ζήλιες. Διάφορα. Επίσης, αν έκανες μια μεγάλη επιτυχία λέγανε 'Ααα αυτή είναι του Βούλγαρη, τι να την κάνουμε;'. Άργησα πολύ να κάνω θέατρο γιατί λέγανε αυτή είναι του σινεμά και ήταν πολύ ισχυρός αυτός ο διαχωρισμός. Τώρα δεν είναι. Τώρα θέλουν να πάρουν από το θέατρο τους καλούς ηθοποιούς. Πρώτη φορά που έπαιξα το θέατρο ένας μεγάλος κριτικός είχε γράψει 'Η κυρία Μπαζάκα να επιστρέψει στο σινεμα'.»

Μιλώντας για τον έρωτα στο πέρασμα του χρόνου εκμυστηρεύτηκε: «Εγώ ερωτεύομαι. Την πατάω δεν την πατάω. Η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετά χρόνια να σταματήσει το βλέμμα μου σε έναν άνθρωπο. Δηλαδή σε επίπεδο να μου τραβήξει την προσοχή κι όχι ως ένα ωραίο αγόρι ή τι ωραίος άντρας. Να μείνει. Να λες αυτόν θέλω να τον γνωρίσω. Αυτό γίνεται γιατί μικραίνει ο κύκλος, μεγαλώνει η Θέμις, παντρεύονται οι άντρες, έχουν οικογένειες. Δεν ξέρω. Δεν κυκλοφορώ πολύ; Δεν γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους; Τους έχω γνωρίσει όλους; Αφού σκέφτομαι να πάω σε καμιά άλλη χώρα».

Αναφερόμενη στην περίοδο που άφησε τα πάντα στην Ελλάδα για να πάει στην Αμερική να ζήσει τον έρωτά, χωρίς να γνωρίζει ακόμα ότι είναι έγκυος είπε: «Ήμασταν ούτε τρεις μήνες με τον άντρα μου. Δεν ξέραμε τι θα προκύψει. Τα ωραιότερά μου χρόνια μέχρι σήμερα. Πήγα στη σωστή ηλικία. Παρόλο που είχα ένα μωρό μετά από ένα χρόνο η πόλη ήταν πολύ ελεύθερη και μου πρόσφερε πολλά πράγματα. Με μεταμόρφωσε. Ήταν σκληρή πόλη, αρκετά επικίνδυνη. Εγώ έπεσα και σε δύο τρεις δύσκολες καταστάσεις" ενώ στη συνέχεια για την επιστροφή της και την προσπάθεια του συζύγου της να έρθει στην Ελλάδα δήλωσε: "Έπρεπε να μείνω για 6-7 μήνες και είπα στον άνδρα μου μήπως να προσπαθήσεις να έρθεις κι εσύ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε; Ήταν μουσικός. Ήρθε ο καημένος, έμεινε δύο χρόνια. Δεν μπορούσε να προσαρμοστεί. Δεν ήταν εποχή τότε εύκολη για τον ίδιο να εργαστεί [...] Του έλειπε να βρίσκεται με τους φίλους τα βράδια να παίζουν μουσική μέχρι το πρωί. Δεν είχε επαφές. Γίναμε μαλλιά κουβάρια και αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Καταφέραμε επειδη αγαπιόμασταν και εκτιμούσαμε ο ένας τον άλλον, να μείνουμε φίλοι μέχρι τον θάνατό του που ήταν δυστυχώς πολύ σύντομος και για να έχουμε το παιδάκι μας και να είναι καλά».

Για τα πράγματα που την κάνουν να βλέπει το τέλος σε μια σχέση επισήμανε η Θέμις Μπαζάκα: «Πολλά πράγματα με ενοχλούν. Όταν χάνεται αυτή η λάμψη αυτή η λαχτάρα να δεις τον άλλον ή να μιλήσετε. Όταν δεν τον ψάχνεις μέσα στη μέρα. Δεν μιλάω για πάθος. Να είναι ο άνθρωπός σου. Να λες είναι ο άνθρωπος μου και αυτό θέλω να το μοιραστώ, να μιλήσω λίγο μαζί του. Όταν δεν σε νοιάζει που είναι, να έχεις μια βδομάδα να τον δεις και να λες οκ ή να αρχίζω να βαριέμαι όταν είμαι μαζί του. Να μη μπορείς να πεις στον άλλον ό,τι σκέφτεσαι. Επίσης πιστεύω ότι οι άνθρωποι εκπαιδεύονται μέσα στις μεγάλες σχέσεις. Εγώ δεν έφτασα ποτέ. Δεν ξέρω πως όταν έρθει αυτό το σημείο αλλά τον αγαπάς, το γυρίζεις και το κρατάς ζωντανό.Όλες μου οι σχέσεις τέλειωναν γιατί τέλειωνε η αγάπη».

Τι θα διόρθωνε στον εαυτό της; Παραδέχτηκε μεταξύ άλλων στο «Στούντιο 4»: «Θα ήθελα να έχω πιο πολλή υπομονή. Είμαι πολύ ανυπόμονη. Επειδή αντιλαμβάνομαι πολύ γρήγορα πράγματα, δεν τα επεξεργάζομαι τόσο πολύ και αντιδρώ άμεσα και χάνω. Αυτό θα ήθελα να το αλλάξω. Επίσης, θα ήθελα να μην τρώω πάρα πολύ. Πρέπει κάπως να τελειώσει αυτή η βουλιμία. Τρώω ακατάπαυστα, έβαλα πάλι 4,5 κιλά​​​​​​​».