Το Met Gala επέστρεψε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στο Μανχάταν μετά από δύο χρόνια λόγω της Covid-19 και τα είχε όλα. Το κόκκινο χαλί πήρε κυριολεκτικά φωτιά από τις διάσημες προσωπικότητες.

Στο μεγαλύτερο φιλανθρωπικό πάρτι της μόδας με θέμα «Στην Αμερική: Μια ανθολογία Μόδας» έδωσαν το «παρών» μοντέλα, ηθοποιοί, παρουσιαστές, celebrities και, ανάμεσά τους, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ.

Η εκδήλωση φιλοξενεί περίπου 600 προνομιούχους καλεσμένους και τα εισιτήρια κοστίζουν γύρω στα 30.000 δολάρια το ένα. Αν κάποιος επιθυμεί να το απολαύσει έχοντας τραπέζι, πρέπει να πληρώσει περί τα 275.000 δολάρια. Οι παρουσίες πολλές και απαστράπτουσες. Ανάμεσα σε αυτές που ξεχώρισαν ήταν και αυτή της Kιμ Καρντάσιαν, η οποία μεταμορφώθηκε στη θρυλική Μέριλιν Μονρόε, με το φόρεμα αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο η αείμνηστη σταρ είχε φορέσει το 1962 για να ευχηθεί στον Πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι για τα γενέθλιά του.

Η 41χρονη influencer έφτασε στην εκδήλωση φορώντας το εμβληματικό φόρεμα και έχοντας βάψει τα μαλλιά της πλατινέ. Η Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να χάσει 7 κιλά σε περίπου τρεις εβδομάδες για να καταφέρει να χωρέσει στο φόρεμα. «Αυτό είναι το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε. Είναι εξήντα ετών. Είχα την ιδέα να το φορέσω και να το δοκιμάσω.



Έφτασε σε μένα συνοδευόμενο από ένοπλους φρουρούς. Το δοκίμασα και δεν μου ταίριαζε. Έπρεπε να χάσω 7 κιλά. Ήμουν αποφασισμένη να το φορέσω... Τα κατάφερα...», είπε, προσθέτοντας ότι δεν έφαγε υδατάνθρακες ή ζάχαρη.

Η Μέριλιν φέρεται να είχε πληρώσει για να το αποκτήσει 1.440 δολάρια και σε δημοπρασία το 1999 το φόρεμα πουλήθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Άλλαξε ξανά χέρια όταν πουλήθηκε το 2016 για 4,8 εκατομμύρια δολάρια πριν το αποκτήσει το μουσείο «Ripley's Believe It Or Not»
. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το φόρεμα βρίσκεται αποθηκευμένο μέσα σε θήκη από μουσελίνα για να αντέχει στο χρόνο.

Άλλες παρουσίες που ξεχώρισαν ήταν η Μπλέικ Λάιβλι, η οποία εντυπωσίασε επίσης στο κόκκινο χαλί, επιλέγοντας ένα ροζ φόρεμα που μεταμορφώθηκε σε μπλε. Το ρούχο και τα κοσμήματά της ήταν εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική της Νέας Υόρκης. Ξεχωριστή ήταν η εμφάνιση και της Κάρα Ντελεβίν, που ήταν γυμνή από τη μέση και πάνω, ενώ η «μαύρη γαζέλα» Ναόμι Κάμπελ εμφανίστηκε με κόσμημα αξίας 6,6 εκατ. δολαρίων.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 4 Μαϊου 2022