Στο βήμα του δικαστηρίου ανέβηκε η Amber Heard την Τετάρτη για να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή των γεγονότων που συνθέτουν μία από τις πιο συζητημένες και πολύκροτες δίκες του Χόλιγουντ των τελευταίων χρόνων.

«Παλεύω να βρω τις λέξεις για να περιγράψω πόσο οδυνηρό είναι αυτό» είπε η Heard .Είναι φρικτό για μένα να κάθομαι εδώ για εβδομάδες και να ξαναζώ τα πάντα».

Η πρώην αγαπημένη του Johnny Depp τον κατηγόρησε για ψυχολογική και σωματική βία, που πυροδοτούνταν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών. Η κακοποίηση, είπε, ξεκίνησε με ταπεινωτικά ονόματα, κατηγορίες για απιστία, συνεχή υποτίμηση και βίαιες κρίσεις που περιλάμβαναν σπάσιμο γυαλιών και γροθιές σε τοίχους.

Σε ένα από αυτά τα περιστατικά είπε ότι ο Johnny Depp την έψαξε για κοκαΐνη και κρέμασε τον σκύλο της από το παράθυρο του αυτοκινήτου της εν κινήσει απειλώντας την.

Η Heard είπε ότι η πρώτη φορά που ο Depp τη χτύπησε ήταν όταν τον ρώτησε για ένα ακαταλαβίστικο τατουάζ στο χέρι του που έγραφε Wino.

«Απλώς γέλασα γιατί νόμιζα ότι αστειευόταν. Και με χαστούκισε στο πρόσωπο» ενώ όπως είπε τις έδωσε άλλα δύο χαστούκια στη συνέχεια.

«Ως γυναίκα, δεν είχα χτυπηθεί ποτέ έτσι. Είμαι ενήλικας και κάθομαι δίπλα στον άντρα που αγαπώ και με χαστουκίζει χωρίς λόγο» πρόσθεσε.

Ο Depp απολογήθηκε αμέσως για την πράξη του και υποσχέθηκε να μην το ξανακάνει. Εκείνη τον συγχώρεσε αλλά τότε ήταν που ξεκίνησε ένας συνεχής κύκλος κακοποίησηςκατά τα λεγόμενά της.

Οι δικηγόροι της Heard έδειξαν στους ενόρκους μια φωτογραφία στην οποία το χέρι της φαίνεται μελανιασμένο. Η ηθοποιός κατέθεσε ότι ότι ο Depp «με άρπαξε από το μπράτσο και με κράτησε στο πάτωμα ουρλιάζοντάς μου. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε στο πρόσωπο».

Σε άλλο σημείο μίλησε για τη φορά που ανεξέλεγκτος ο χολιγουντιανός σταρ της έσκισε τα ρούχα και έψαξε το σώμα της βίαια για να δει αν έχει κρυμμένα πάνω της ναρκωτικά.

 «Μου έσκισε το φόρεμα, το πάνω μέρος του φορέματός μου», ισχυρίστηκε. Πιάνει το στήθος μου, αγγίζει τους μηρούς μου, μου σκίζει τα εσώρουχα. Είπε ότι έψαχνε για τα ναρκωτικά του, την κοκαΐνη του. Υπαινίχθηκε ότι του την έκρυβα. Έσπρωχνε τα δάχτυλά του μέσα μου και έψαχνε και εγώ δεν είπα τίποτα, απλά στεκόμουν».