Αναδρομή στη νυχτερινή Αθήνα των παλαιότερων εποχών έκανε ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Stories», όπου και μοιράστηκε διάφορες ιστορίες από το παρελθόν του, όταν με τους φίλους του έμπαιναν από το ένα σκυλάδικο στο άλλο για να διασκεδάσουν.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Καφετζόπουλος, στην αρχή ξεκίνησε να πηγαίνει σε σκυλάδικα από περιέργεια, όμως με τον καιρό ξεκίνησε να του αρέσει.

Ήθελα να δω πώς είναι τα σκυλάδικα

«Στη αρχή, πήγαινα τουριστικά στα σκυλάδικα. Ήθελα να δω πώς είναι αυτό το πράγμα. Μετά όμως, μου άρεσε. Πηγαίναμε μαζί με τον μακαρίτη τον Μήτσο Ευθυμιάδη, έναν σπουδαίο θεατρικό συγγραφέα. Πηγαίναμε συχνά, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και επειδή δεν είχαμε λεφτά, εφαρμόζαμε το σύστημα "κάβα"», είπε χαρακτηριστικά.


Να το κρατήσει κάβα

Στη συνέχεια, εξήγησε τι ακριβώς σημαίνει το «σύστημα» αυτό. «Παίρναμε ένα μπουκάλι ουίσκι, πίναμε λίγο και λέγαμε στο μαγαζί να το κρατήσει κάβα, που σημαίνει ότι θα ξανάρθουμε άλλη στιγμή. Ε και ξαναπηγαίναμε», εξήγησε ο ηθοποιός.

Όπως ανέφερε, ο λόγος αυτός έκανε πολλούς να θεωρούν ότι είναι φτωχοί, όμως ποτέ δεν τους συμπεριφέρθηκαν άσχημα.

Καλό το πελατάκι - Φτωχαδάκι βέβαια

«Μας αντιμετώπιζαν ως φτωχούς, αλλά με τρυφερότητα, γιατί ήταν διάφοροι που έκαναν ζημιά με λουλούδια και πιάτα. Θυμάμαι μια φορά, προσπαθούσα να χορέψω ζεϊμπέκικο και τα πιάτα ήταν πάνω από τον αστράγαλο. Εμάς μας έβλεπαν ότι ήμασταν λίγο διαφορετικοί, αλλά από την άλλη μας έβλεπαν ότι ήμασταν συχνά στα μαγαζιά κι έλεγαν "καλό είναι το πελατάκι, φτωχαδάκι βέβαια, δεν πετάει λουλούδια, αλλά κάθεται και πίνει το ποτό του ήσυχα και γλαρωμένα". Ο λόγος που μας άρεσε και πηγαίναμε ήταν η μουσική, όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: