Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4, το απόγευμα της Παρασκευής, με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Κατά φαντασίαν ασθενής». Μέσα σε όλα, δε, ο αγαπημένος πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στη θεατρική συνεργασία που είχε σαν παιδί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τότε στην Μελωδία της Ευτυχίας παίξαμε περίπου τέσσερις μήνες και δεν θυμάμαι πότε ακριβώς η Αλίκη Βουγιουκλάκη αρρώστησε. Είχαμε διπλή διανομή στον δικό μου ρόλο μαζί με ένα άλλο παιδί και θυμάμαι πως την μέρα που εγώ δεν ήταν να παίξω, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι θα παίξουμε όλοι γιατί «θα είναι η τελευταία παράσταση». Εμείς δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Την ακούγαμε ότι έβηχε τον τελευταίο καιρό αλλά δεν είχε πάει το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο».

«Πήγαμε στο θέατρο και ήταν ένα πάρτι η τελευταία παράσταση! Ήμασταν όλοι πάνω, διπλοί ρόλοι, έκανε πλάκα η Αλίκη και στο τέλος κλαίγαμε πάρα πολύ στην υπόκλιση. Εμείς όμως κλαίγαμε πιο πολύ τότε που θα σταματούσε η παράσταση και όλη αυτή η παρέα. Δεν ξέραμε ότι ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα».

«Ήμουν στην Χαλκιδική και άκουσα πως φώναζαν κάποιες κυρίες ότι πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Θυμάμαι ότι μούδιασα, τα έχασα! Εκείνο το τρίμηνο, τετράμηνο την έζησα και δεν πίστευα ότι αυτή η τόσο ζωντανή κυρία που πριν λίγο ήμασταν μαζί στη σκηνή… πότε πρόλαβε και έγινε όλο αυτό το πράγμα. Μου είχε φανεί πάρα πολύ περίεργο» συμπλήρωσε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.