Ο Τομ Κρουζ μπορεί να σβήσει τις μηχανές και να αράξει, καθώς η ταινία «Top Gun: Maverick» έγινε και επίσημα η πιο επιτυχημένη της καριέρας του.

Ο Xολιγουντιανός σταρ επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη τον Μάιο με την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης συνέχειας του Top Gun, η οποία ήρθε 36 χρόνια μετά την πρώτη ταινία.

Η επιτυχία της ταινίας ήταν δεδομένη και οι κριτικές ήταν κάτι παραπάνω από διθυραμβικές κριτικές.

Μετά από ένα ακόμη δυνατό Σαββατοκύριακο στο box office, η ταινία έβαλε στα ταμεία της ακόμα 30,5 εκατομμύρια δολάρια στις συνολικές πωλήσεις του, ένα κατόρθωμα σχεδόν ανήκουστο για μια ταινία στην πέμπτη εβδομάδα προβολής της.



Αυτή τη στιγμή κονταροχτυπιέται με την ταινία «Elvis», τη βιογραφική ταινία για τον αείμνηστο θρύλο της ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ με πρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς και Όστιν Μπάτλερ. Η ταινία του Τομ Κρουζ τα έχει καταφέρνει αρκετά καλά, δεδομένου του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το «Variety», το «Top Gun: Maverick» έχει πλέον συγκεντρώσει 531 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και τον Καναδά και έχει γίνει επίσης η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα της χρονιάς παγκοσμίως.

Έσοδα που ζαλίζουν

Τα συνολικά έσοδα της ταινίας έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια. Η μόνη ταινία που έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο είναι το «Spider-Man: No Way Home» το 2021.



Μιλώντας για την τεράστια επιτυχία που σημειώνει η ταινία, ο επικεφαλής της εγχώριας διανομής της Paramount Κρις Άρονσον είπε σε δήλωσή του: «Είμαι ικανοποιημένος που πήραμε αυτή την απόφαση να παραμείνουμε. Αυτή η ταινία θα έχει τεράστια επιτυχία. Θα προσελκύσει ανθρώπους στις αίθουσες που δεν έχουν πάει εδώ και πολύ καιρό».

Ο Κρις Άρονσον αναφερόταν στο γεγονός ότι η πρεμιέρα της ταινίας ήταν να γίνει τον Ιούνιο του 2020 αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Η πιο επιτυχημένη ταινία του Τομ Κρουζ ήταν το 2018 με το Mission. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ταινίες είναι αισθητά μεγάλη.



Οι φαν θέλουν γρήγορα το σίκουελ

Οι φαν της ταινίας ελπίζουν τώρα για ένα σίκουελ του Maverick -συνέχεια του sequel- αλλά ουδείς έχει απαντήσει σε κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στο «Metro.co.uk» στην πρεμιέρα του Λονδίνου, ο Τομ Κρουζ απέφυγε να απαντήσει: «Νομίζω ότι απόψε θα απολαύσω αυτό το βράδυ, εδώ. Έχουν περάσει 36 χρόνια από την προηγούμενη ταινία και όλοι έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά. Είναι μια τόσο υπέροχη βραδιά».

«Το να ανοίγουν επιτέλους οι κινηματογραφικές αίθουσες και να βλέπεις τον κόσμο, να το απολαμβάνει, και δεν ξέρω, με όλα όσα έχουν περάσει όλοι, να μπορείς να κοιτάς έξω και να βλέπεις όλους ντυμένους στα καλά τους, είναι μια όμορφη βραδιά».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: