Ο Ηλίας Ψινάκης παραχώρησε μια συνέντευξη στο «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και την Μπέττυ Μαγγίρα και μίλησε για όλους.

Αρχικά, ο γνωστός μάνατζερ αναφέρθηκε στην οικογένεια του και τη ζωή στις Φιλιππίνες, λέγοντας: «Δεν ζούσα ποτέ στις Φιλιππίνες μόνιμα, πηγαινοερχόμουν για διακοπές. Ήταν εκεί ο αδελφός του μπαμπά μου. Η οικογένειά μου στις Φιλιππίνες ήταν πολύ ευκατάστατη. Είχαν το εργοστάσιο ηλεκτρισμού, τηλεοπτικά κανάλια, τράπεζες και στη συνέχεια έχτισαν ουρανοξύστες, μια ολόκληρη πόλη. Ο πατέρας μου είχε πάντα χρήματα. Είχε εφεύρει τους αναφλεκτήρες των μπαζούκα [...] Κάποια στιγμή έγινε πραξικόπημα από τον Μάρκος. Μας πήραν τις εταιρίες, τα πάντα. Ο θείος μου με τον Ακίνο, έναν άλλο επίσης εύπορο, έκαναν αντίσταση. Έπεσε η Χούντα, ο θείος μου έγινε ήρωας, πήραμε πίσω και τις εταιρίες».

Πώς έγινε ο ίδιος ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους jet setters στην Ελλάδα; «Στα ελληνικά νησιά γνώρισα πολλούς διάσημους. Τους έπαιρνα με το σκάφος των γονιών μου, τους έδειχνα τη Δήλο, στα αρχεία, στην Ακρόπολη. Παλιά η κοινωνία και η Αθήνα δεν ήταν όπως σήμερα. Ήταν πολύ λίγοι άνθρωποι που γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ερχόταν πχ η Σοφία Λόρεν. Έπρεπε να κοιμηθεί και να φάει κάπου. Έμενε συνήθως στο King George, που το είχε ο Καλκάνης. Μας την έφερνε ο Καλκάνης. Η Τέιλορ, ο Ρενιέ, η Γκρέις... Κάποιος θα τον καλούσε και δεν ήταν δύσκολο όλο αυτό. Μετά ανακάλυψα πως είχαμε ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη και πως ήταν στο Studio 54 εκεί. Γνώριζα από την Ελλάδα τον ιδιοκτήτη και εκεί ήταν όλοι!» διηγήθηκε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Σάκη Ρουβά και τη συνεργασία τους. «Έχω ένα φίλο συλλέκτη, Κύπριο τον Δημήτρη Πιερίδη. Αυτός φοβόταν τα αεροπλάνα και κάθε φορά που έπαιρνε μια Rols Royce πηγαίναμε κάπου εκδρομή. Πήγαμε στην Κέρκυρα, και εκεί ένα βράδυ στην Κέρκυρα έτυχε να γνωρίσω τον Σάκη Ρουβά. Εγώ είχα αποφασίσει να κάνω το κέφι μου γιατί όλοι με πίεζαν να κάνω κάτι συγκεκριμένο. Είπα "όχι αγάπη μου", είχα δει και τις... πετυχημένες που ήταν όλοι τα χάλια τους τα μαύρα. Η συνεργασία με τον Ρουβά κράτησε 17 χρόνια και περάσαμε υπέροχα. Μια χαρά είναι οι σχέσεις μας τώρα» ανέφερε ο Ηλίας Ψινάκης.

Σε ερώτηση της Μπέττυς Μαγγίρα αν θα αναλάμβανε ξανά τον Σάκη Ρουβά, σε περίπτωση που του το ζητούσε, εκείνος ήταν κάθετος: «Τώρα; Τώρα τι να κάνεις; Στα γεράματα; Δεν θα είναι ποτέ το ίδιο».

Για τους μύθους και την απομυθοποίηση τους μέσω των social media, είπε: «Οι μύθοι είναι πάντα μύθοι. Εγώ πιστεύω ότι η κάθε εποχή είναι ίδια, η showbiz, η πολιτική... Ανά εποχές από την αρχαιότητα υπάρχουν αντίστοιχες δυσκολίες και ευκολίες. Παλιά για να γράψει κάποιος ένα δημοσίευμα ή για να μην γράψουν κάτι, έπρεπε να τους παρακαλέσεις. Τώρα το κάνεις με ένα τηλέφωνο».

Συνομιλώντας με τη Μπέττυ Μαγγίρα για είδωλα όπως η Madonna, που πλέον έχουν γίνει ιδεατά προσβάσιμα λόγω των social media, ο Ηλίας Ψινάκης είπε: «Δεν μπορείς να την πετύχεις έξω. Την έχω δει μια φορά στο σαλέ του Valentino στο Gstaαd, την Πρωτοχρονιά που πήγαινε. Δεν είναι εύκολο να την πετύχεις, ούτε στη Νέα Υόρκη, ούτε στο Λος Άντζελες. [...] Όταν τον μύθο, άμα τον εξαργυρώνεις, όταν δεν τον κρατάς σαν μύθο, εννοείται πως όλο αυτό ξεφουσκώνει. Για όλους μιλάμε. Η Μαρινέλλα δεν τον έχει εξαργυρώσει τον μύθο. Δεν κάνει διαφημίσεις, δεν φωτογραφίζεται με ποιο γκόμενο έχει, έχει κρατήσει τον μύθο της».

Για το κεφάλαιο της πολιτικής ορθότητας σήμερα, ο ίδιος τόνισε: «Εμένα δεν με έχει περιορίσει καθόλου».

Όσον αφορά το "X-Factor”, είπε: «Ήμουν εναντίον του να είμαι σε κριτική επιτροπή, αλλά έτυχε. Είναι κάτι που το έκανα από το 2003, ήμουν ο πρώτος. Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Έτυχε όμως, πήρα τον Μάστορα για άλλη δουλειά και μου είπαν έλα στο πρώτο live και μετά και στο δεύτερο και στο τρίτο. Πάω γιατί μου κάνει κέφι, δεν πληρώνομαι. Δεν έχω συμβόλαιο».

Για τη Μαρίζα Ρίζου, είπε: «Βασικά δεν ήρθαμε σε κόντρα. Η Μαρίζα Ρίζου είναι λίγο "ξινέγκλω” για τα δικά μου γούστα. Δεν είναι του γούστου μου, ούτε εγώ του δικού της γούστου και μου το έδειξε η κακομοίρα από την αρχή. Με το που πήγα μου είπε "δεν θέλω να σας μιλήσω”, στην πρόβα μου το είπε αυτό, όχι στον αέρα. Αυτό είχε ξεκινήσει από πριν. Δεν με γούσταρε η κοπέλα. Και γιατί να με γουστάρει; Είμαι ένας γέρος άνθρωπος και είμαι φυτευτός να κάνω την πλάκα μου. Γιατί να με γουστάρει;».

Τέλος αναφέρθηκε στο «Γηροκομείο», λέγοντας: «Το έκανα για πλάκα, για να το βλέπουμε στο Youtube. Όμως αυτό άρχισε να έχει απαιτήσεις και όχι πλάκα, αλλά εγώ το κάνω για πλάκα».

«Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα στη ζωή μου. Από μικρός είχα τεράστια άρνηση στο να κάνω ένα παιδί. [...] Δεν με φοβίζει το πέρασμα του χρόνου. Είμαι έτοιμος! Μη σου πω ότι θα έπρεπε να με είχε θυμηθεί ήδη ο Χάρος, να γλιτώσω και τη ξεφτίλα. Γιατί τα γεράματα έχουν μια ξεφτίλα! Έτσι πιστεύω εγώ για εμένα, όχι για τους άλλους. Να μην μπορείς να περπατήσεις, αν αρρωστήσεις... Ζωή είναι αυτή;» είπε κλείνοντας.