Ο Γιώργος Δασκαλάκης, ο γνωστός τραγουδιστής με καταγωγή από τη Ρόδο, που έχασε 187 κιλά πριν δύο δεκαετίες και άλλαξε για πάντα τη ζωή του, εδώ και μερικές ημέρες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Ρόδο με σοβαρά πρόβλημα υγείας, ενώ η οικογένειά του κάνει εκκλήσεις για πάνω από 15 φιάλες αίμα.

Στις αρχές Αυγούστου μία αγωνιώδης ανάρτηση του τραγουδιστή ανησύχησε τους φίλους και τους θαυμαστές του, αφού κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Καλημέρα Αγάπες μου!!! Δεκαέξι χρόνια ζητούσα από τον οργανισμό μου… μου έδινε και του έδινα… άλλα κάποια στιγμή σταμάτησε να δίνει… Εδώ και ενάμιση μήνα άκουγα ένα καμπανάκι αλλά αδιαφόρησα!!! Και τώρα μπουμ!!! Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοβάμαι τόσο πολύ… Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχουμε τα μαντάτα… Θεέ μου βάλε το χέρι σου», έγραψε στο Facebook στις 3 Αυγούστου. Δυστυχώς, λίγες ώρες αργότερα, ο Γιώργος Δασκαλάκης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».

«Πρώτη φορά στο ασθενοφόρο. Μας πρόλαβε… Θεέ μου βοήθα με», έγραψε, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία στην οποία αναπνέει με τη βοήθεια οξυγόνου.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους ότι αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και έχει πολύ χαμηλό οξυγόνο. «Αγάπες μου να σας έχει ο θεός καλά για αυτό το συγκινητικό ενδιαφέρον σας!!! Απλά το προλάβαμε στο 89!!! Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά με τη βοήθεια του ΘΕΟΥ και της επιστήμης θα τα καταφέρουμε!!! Εγώ δεν θα ανεβάσω άλλη φωτογραφία έτσι όπως είμαι. Μόλις καλυτερεύσουν τα πράγματα τότε πάλι! Θα ανεβάζουμε τραγουδάκια παλιές φωτό γιατί αυτή τη στιγμή θέλουμε θετική ενέργεια!!! Ο ΘΕΟΣ μαζί μας!!! Καλό ξημέρωμα να έχουμε», έγραψε ως λεζάντα στην ανάρτησή του.

Τις τελευταίες μέρες η οικογένεια του Γιώργου Δασκαλάκη απευθύνει έκκληση για αίμα μέσα από ανακοίνωσή της: «Ο Γιώργος Τσαμπίκος Δασκαλάκης σας χρειάζεται για μια ακόμα φορά. Όποιος μπορεί να πάει να δώσει αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σας ευχαριστεί από καρδιάς!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον σε ανάρτηση στα social media αναφέρεται: «Ζητούνται αρκετές φιάλες αίμα επειγόντως στο Νοσοκομείο της Ρόδου στο όνομα Δασκαλάκης Τσαμπίκος. Κοινοποιήστε».

Η μάχη με τα κιλά

Ο Γιώργος Δασκαλάκης το 2006 ζύγιζε 267 κιλά. Σήμερα o δείκτης της ζυγαριάς σταματά στα 80! Αν και ο τραγουδιστής κατάφερε να χάσει 187 κιλά μετά από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε λόγω των επιπλοκών. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει πάνω από 20 χειρουργεία με τελευταίο αυτό την άνοιξη του 2021 για το οποίο είχε μεταβεί στη Γερμανία. Ο ίδιος έχει περιγράψει τον Γολγοθά του σε συνεντεύξεις του. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, εργαζόταν ως πιανίστας στο νυχτερινό κέντρο «Πλάκα» στη Νυρεμβέργη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε από γονείς μετανάστες.

«Επειδή ήμουν σωματώδης, με περνούσαν για μεγαλύτερο. Έπαιζα πιάνο και έκανα φωνητικά στους τραγουδιστές». Εκείνη την εποχή, όμως, ξεκίνησε και η περιπέτεια με το βάρος του. Ένα σοβαρό ατύχημα σε κάποιο σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου έμελλε να είναι η αρχή του προσωπικού του Γολγοθά. «Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχα μια πτώση και έσπασα τη λεκάνη μου. Όπως αποδείχθηκε, ήταν πολύ πιο σοβαρό απ’ όσο νομίζαμε. Χρειάστηκε να μου βάλουν τεχνητούς γοφούς και έκανα συνολικά έξι χειρουργεία για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. Για δύο χρόνια έπαιρνα κορτιζόνη, με αποτέλεσμα από 50 κιλά, στα 15 μου χρόνια να φτάσω τα 105». Ο ίδιος παραδέχεται πως η εφηβεία, σε συνδυασμό με τη βαριά φαρμακευτική αγωγή, αλλά και την καθήλωση για καιρό στο κρεβάτι τον έκαναν να χάσει το μέτρο με το φαγητό.

«Το 2005 η ζυγαριά μου έδειξε 180 κιλά και ένα χρόνο μετά έφτασα να ζυγίζω 267 κιλά. Αποφάσισα να κάνω μια επέμβαση για να με βοηθήσει να χάσω βάρος, το λεγόμενο γαστρικό μανίκι. Ήμουν από τους πρώτους στην Ελλάδα που το έκαναν, αλλά, δυστυχώς για μένα, έγιναν σοβαρά ιατρικά λάθη, που διαπιστώθηκαν χρόνια μετά. Από το 2006 μέχρι και το 2012 πέρασα τεράστια ταλαιπωρία, με διάφορες επιπλοκές, όπως οξεία νεφρική ανεπάρκεια και παλινδρομήσεις στομάχου. Το 2008 είχα χάσει τα περισσότερα κιλά, με τις επιπλοκές να συνεχίζουν, όμως ο γιατρός που μου έκανε την επέμβαση ήταν άφαντος. Το 2013 και ενώ βρισκόμουν σε περιοδεία στη Γερμανία, έπαθα μια αιμορραγία και μπήκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί που με είδαν εκεί διαπίστωσαν πως στην επέμβαση που είχα κάνει στην Ελλάδα είχαν γίνει τραγικά λάθη. Μου είπαν χαρακτηριστικά πως είναι θαύμα που ζω! Ο Έλληνας γιατρός είχε ράψει λάθος το στομάχι και αναγκάστηκα να κάνω μια διορθωτική επέμβαση, γιατί κινδύνευε η ζωή μου. Κατά τη διάρκεια της γαστρεκτομής στην Ελλάδα είχαν δημιουργηθεί τέσσερις στενώσεις, με αποτέλεσμα το στομάχι μου να έχει χωρητικότητα για τροφή μόλις 60 γραμμάρια. Αυτό είναι κάτι μη αναστρέψιμο. Καταλαβαίνεις ότι, πλέον, πρέπει να τρώω ό,τι πιο παχυντικό υπάρχει για να συντηρούμαι.H βασική μου τροφή είναι οι καραμέλες και τα ζαχαρωτά, που έχουν πολλές θερμίδες».

Παρότι ο δικηγόρος του τον προέτρεψε να κάνει μήνυση στον Έλληνα γιατρό και να αποζημιωθεί, εκείνος ήταν σαφής: «Δεν με ενδιαφέρει να αποζημιωθώ οικονομικά. Τα χρήματα δεν πρόκειται να μου φέρουν πίσω τα χαμένα χρόνια».


Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 9 Αυγούστου 2022