Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, κατά κόσμον Βασιλική Παπαθανασίου, που είναι σύμβολο της ελληνoγερμανικής φιλίας με το θρυλικό «Après toi», γιορτάζει σήμερα τα 70ά της γενέθλια και η Γερμανική Προεδρία δείχνοντας παράλληλα την αναγνώριση και το σεβασμό της σε μια Ελληνίδα, ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα ιδιαίτερα κολακευτικό κείμενο. 

Ο πρόεδρος της χώρας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ ευχήθηκε στη διεθνούς φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνη  χρόνια πολλά για τα 70α γενέθλια της!

Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός Πρόεδρος αναφέρει για τη διάσημη συμπατριώτισσα μας: «Σήμερα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα να εκφράσω τις ευχαριστίες και τον σεβασμό μου σε έναν καλλιτέχνη παγκόσμιας κλάσης. Με την τέχνη σας έχετε κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείτε τη μεγάλη δημοτικότητά σας όσο κανένας άλλος για να βοηθήσετε ανθρώπους που δεν τα πάνε τόσο καλά. Ως πρεσβευτής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τα παιδιά της Αφρικής και ως πρεσβευτής της UNICEF, υπερασπίζεστε τα δικαιώματα των μειονεκτούντων παιδιά σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να μπορούν να έχουν ένα πιο δίκαιο και ειρηνικό μέλλον. Σας εύχομαι μια γεμάτη ζωή, καλή υγεία και, φυσικά, ένα όμορφο πάρτι γενεθλίων με τους ανθρώπους που είναι κοντά και σημαντικοί για εσάς».