Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε ο Δημήτρης Δήμου, δικηγόρος του αντιδημάρχου, ο οποίος δήλωσε ότι ο εντολέας του θα υποστηρίξει πως δεν κατάλαβε ότι έπεσε το ζώο από την καρότσα.

Στην αρχή της κουβέντας, η Ανθή Βούλγαρη τόνισε πως ο γάιδαρος ήταν παράνομα στην καρότσα και αυτό θεωρείται κακοποίηση. Ο δικηγόρος διαφώνησε, με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος να μην κρύψει τον εκνευρισμό της. «Μιλάτε σε μία ιδιοκτήτρια τριών ιπποειδών και ξέρω πολύ καλά τι είναι κακοποίηση. Ξέρω πολύ καλά τους νόμους, όπως κι εσείς τους ξέρετε. Δεν θα μας βγάλετε τρελούς ότι δεν ξέρω τους νόμους».

«Θα μου μιλάτε με τον πρέποντα σεβασμό όπως έχω σας. Τη νοημοσύνη υποτιμάει η κοινή γνώμη που λέει ότι ο άνθρωπος αυτός ήθελε να κακοποιήσει ένα ζώο, το πήρε, το έδεσε όπως το έδεσε, το τράβαγε μέσα στον κόσμο να το βλέπουν όλοι. Είναι αυτό λογική; Είναι λογική να αγοράζει το ζώο για τις ανάγκες της επιχείρησής του, να το τραυματίζει και να το κακοποιεί; Είναι λογική να θέλει μετά κατευθείαν από το ατυχές περιστατικό να δώσει τις πρώτες βοήθειες και να έχει στόχο την κακοποίηση;», δήλωσε ο κος Δήμου.

Ο κ. Δήμος τόνισε πως το θέαμα ήταν αποτρόπαιο, ενώ συμπλήρωσε πως ο αντιδήμαρχος κάλεσε κτηνίατρο για συμβουλές ως προς τις πρώτες βοήθειες.

«Δεν είπε “δεν φταίω”, είπε ότι “δεν το κατάλαβα”. Δεν είχε στόχο να κακοποιηθεί το ζώο σε κοινή θέα. Δεν το αμφισβητεί κανείς ότι το ζώο σύρθηκε, το θέμα είναι κάτω από ποιες συνθήκες».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο από το Mega: