Η Ελένη Καρακάση μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τη συμμετοχή της στην νέα τηλεοπτική σειρά του MEGA, αλλά και μία καθοριστική στιγμή στην προσωπική της ζωή.

Για τον ρόλο της στο «Μαύρο Ρόδο», η ηθοποιός δήλωσε : «Στο Μαύρο Ρόδο υποδύομαι την Ευτυχία, που έχει την ταβέρνα του χωριού και έχει επίσης σχέση με τις ζωές των κατοίκων του χωριού» και συνέχισε ότι για «όλα όσα έχω παίξει άφησαν το σημάδι τους μέσα μου, αλλά η Ρίζω και οι Άγριες Μέλισσες είναι το πιο πρόσφατο».

Η Ελένη Καρακάση αποκάλυψε στη συνέχεια, το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: «Έκανα τον ετήσιο γυναικολογικό μου έλεγχο και κάτι που ξέραμε ότι υπήρχε, μέσα σε ένα χρόνο άλλαξε εντελώς μορφή. Οι γιατροί βλέπανε κάτι μεγάλο και έπρεπε να χειρουργηθώ άμεσα, μέσα σε μια εβδομάδα έκανα μαγνητική, βγήκε η βιοψία και μπήκα στο χειρουργείο» και στη συνέχεια διευκρίνησε ότι ο γιατρός της ήταν αυτός που την άγχωσε ώστε να καταλάβει πως πρέπει να γίνει το χειρουργείο, καθώς η ίδια του είπε «σε δέκα μέρες έχω συναυλία, να ακυρώσω;».

Στη συνέχεια, η ηθοποιός ανέφερε: «Όταν ο γιατρός μου ανακοίνωσε πως θα κάνω ολική υστερεκτομή δεν ένιωσα να χτυπάει κάποιο ”γυναίκειο” καμπανάκι μέσα μου. Κλείνω τα 50, θα μπορούσα με βοήθεια να αποκτήσω παιδί, αλλά και δεν θεωρώ ότι έχει κλείσει ο κύκλος της μητρότητας για μένα».

Αναφορικά με τη μητρότητα, είπε: «Έναν άντρα θα τον ρωτούσε κανείς εάν έχει κλείσει το κεφάλαιο πατρότητα; Η μητρότητα δεν έκλεισε για μένα, ότι δεν μπορώ να φέρω στον κόσμο ένα παιδί με βιολογικό τρόπο δεν σημαίνει κάτι». Για τη σχέση της με τον σύζυγό της σχολίασε: «Ο σύζυγος μου είναι πάντα εκεί για μένα, κερί αναμμένο».

Η Ελένη Καρακάση αποκάλυψε επίσης κι ένα περιστατικό που της συνέβη: «Υπήρξε γυναίκα που μου είπε, ”δεν μπορούσες να το αποφύγεις; να κανείς πρώτα ένα παιδί”… Ε… τώρα εκεί τι να απαντήσεις;».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η ηθοποιός μίλησε και για την εξωτερική της εμφάνιση: «Με βασάνισαν αρκετά σε σχέση με τα κιλά μου, χάνεις τον έλεγχο κάποια στιγμή. Τις λέξεις ”ντουλάπα”, ”βαρέλω” δεν τις άκουσα μόνο στο σχολείο, αλλά και στο δρόμο. Για τα κιλά μου σημαντικό ρόλο έπαιξε η μαμά μου, μου είπε «τώρα είσαι έτσι, αλλά εσύ θα πάρεις την απόφαση για τη δίαιτα, θα το νιώσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα: «Θα είμαι στο θέατρο Βέμπο, η παράσταση βασίζεται στο θεατρικό μιούζικαλ, «Ladies night», που στον κινηματογράφο είδαμε ως «Full Monty» και παραδέχθηκε «την αγαπάω πολύ τη δουλειά μου. Μετά τη νάρκωση σκεφτόμουν ότι έπρεπε να σηκωθώ γρήγορα να περπατήσω και να λειτουργήσει το σώμα μου».