Στον καναπέ του «Στούντιο 4» κάθισε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος ανέφερε ιστορίες από τη ζωή του, τις εμπειρίες του από όταν ήταν νέος, αλλά και τη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Πέρασα ένα απολαυστικό καλοκαίρι, συγκριτικά με το προηγούμενο καλοκαίρι που ήταν δύσκολο, επειδή δεν είχε ετοιμαστεί το σπίτι που μένουμε μόνιμα. Τότε ήταν ένα 8μηνο ζόρικο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης έκλεισε 26 χρόνια στο θέατρο και μίλησε για τα χρόνια στη σχολή, αποκαλύπτοντας ότι μαζίμε συμφοιτητές του, έκλεβαν βιβλία από γνωστό βιβλιοπωλείο.

«Κλέβαμε βιβλία, το παραδέχομαι. Τη μισή συλλογή της “Δωδώνης” την έχω έτσι. Νομίζω ότι μετά μας είχαν πάρει χαμπάρι ότι είμαστε τα παιδιά της σχολής. Είχα μεθοδολογία. Ήταν ένα παλιό παλτό του παππού μου, είχα κάτω δεξιά κι αριστέρα βαθιές τσέπες, τα βιβλία αυτά ήταν μικρά και τα έβαζα εκεί. Ήταν εποχές που δούλευα παράλληλα με τη σχολή. Ήμουν σερβιτόρος και μπάρμαν. Όταν δούλευα σερβοτόρος, η Ειρήνη Παππά μου έδινε γενναιόδωρα φιλοδωρήματα».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην εποχή που αναλωνόταν σε κοσμικά στέκια. «Τελείωνε η παράσταση και κάναμε περατζάδα. Πάρτι, κοινωνικές εκδηλώσεις, μπουζούκια. Κάποια στιγμή πήγαινα σε τόσα πολλά πράγμα που έλεγα “τι είναι όλοι αυτοί εδώ δίπλα μου”. Στα προσωπικά μου ήμουν σχεσάκιας. Απλά δεν έβγαινε η εξίσωση, έφευγα σχετικά γρήγορα, δεν αντιμετώπιζα τις δυσκολίες. Η Λένα Δροσάκη με έκανε να φτάσω στον γάμο. Αν γνώριζα τη Λένα στα 30, δεν θα παντρευόμασταν».

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης δεν θέλησε να μιλήσει πολύ για την υπόθεση.

«Το #metoo, ήρθε μαζί με την πανδημία και το παιδί. Είχαμε αναταράξεις πολλές. Έγκυος γυναίκα μέσα στην πανδημία. Λέγαμε θα φέρουμε το παιδί στο σπίτι και θα πεθάνουμε, είχαμε αγωνία. Δεν ήμασταν πάντα ψύχραιμοι σε όλη αυτή τη διαδικασία. Υπήρχαν δυσκολίες, εντάσεις. Η γυναίκα μου πήρε την απόφαση να μιλήσει, να καταθέσει, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν το έχει κάνει. Εγώ είμαι και θα είμαι δίπλα της, δεν ζήτησε τη γνώμη μου για να μιλήσει».


Όσο για τη διαδικασία που ακολουθείται: «Όποιος δεν έχει βρεθεί σε δικαστική αίθουσα για τέτοια θέματα, δεν πάει ο νους του. Δεν είναι ταινία, δεν είναι θέατρο, είναι η ζωή. Είναι πολύ σκληρό από όλες τις απόψεις. Και στο σπίτι επηρεάζεται η καθημερινότητα. Στο δικαστήριο είναι ζόρικα. Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι εκεί τόσο καιρό. Έχασα πρόσφατα την ψυχραιμία μου στο δικαστήριο με κάτι που ειπώθηκε από την πλευρά του κατηγορούμενου. Με πρόσβαλαν δηλαδή, είπαν χοντρά ψέματα για εμένα».