Για τη σύζυγό του, Ελένη, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο μίλησε ο Γιάννης Σμαραγδής σε συνέντευξή του που προβλήθηκε σήμερα.

 Ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Εμείς» και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, όσο μιλούσε για την Ελένη Σμαραγδή με την οποία ήταν ζευγάρι για 55 χρόνια.

 «Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να βρω το νήμα, για να έχω επαφή μαζί της» είπε ο Γιάννης Σμαραγδής και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να πάρω δύναμη για να συνεχίσω, απλώνω το χέρι μου και δεν την ακουμπάω. Καμία φορά της μιλάω όμως. Η Ελένη με έβαλε στον σωστό δρόμο αλλά δεν το κατάλαβα αμέσως».

 Στη συνέχεια μοιράστηκε με την παρουσιάστρια της εκπομπής ότι: «Δεν πρόλαβα να της τα πω όλα. Θα ήθελα να της πω πως την αγαπώ πολύ. Αν δεν γνώριζα την Ελένη, να την ερωτευθώ και να ζήσω μαζί της, δεν θα ήμουν αυτό που είμαι. Ήμασταν 55 χρόνια μαζί» και προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

 Τέλος, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως το όνομα της συζύγου του, θα δοθεί σε έναν δρόμο στις Λιβανάτες, μετά από δική του πρόταση στον δήμο, όπου έγινε αποδεκτή.

 Η Ελένη Σμαραγδή άφησε την τελευταία της πνοή τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 73 ετών.

 Υπήρξε το στήριγμα του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή σε όλη του την κινηματογραφική πορεία. Ο ίδιος πάντα την θεωρούσε «Άγγελό» του. «Ήταν Άγγελος με φτερά, που μου τα δάνειζε κάθε φορά που έκανα μια ταινία. Σαν Άγγελος έφυγε» είχε πει μετά τον θάνατό της.