Ιωβηλαίο αποτελούν, το δίχως άλλο, τα 50ά γενέθλια για οποιονδήποτε και με αυτόν τον τρόπο τα έλαβε η Γκουίνεθ Πάλτροου, που γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1972 στο Λος Άντζελες. Η κάποτε αναγεννησιακή παρουσία του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ» δεν αυταπατάται, καθώς αναγνωρίζει πως, παρά την ενασχόλησή της με μυστικά ομορφιά και υγεία μέσω της ιστοσελίδας της, goop, ο χρόνος είναι αήττητος.

Δεν την εμπόδισε, τούτο, να αγκαλιάσει τη σέξι μεσήλικο ύπαρξή της και να βάλει μία φωτογραφία στο Instagram, με το οποίο ασχολείται κατά το δοκούν, στην οποία είναι βαμμένη χρυσή.

Το στιγμιότυπο αναγιγνώσκεται διττά, καθώς η Πάλτροου θέλει να αναδείξει ότι δεν έχει πάψει να υπάρχει ως ερωτικό πλάσμα, αλλά και πως, ταυτοχρόνως, το μέλλον της είναι χρυσό. Με μια λεζάντα τόσο απλή όσο ο αριθμός «50», η Πάλτροου δέχθηκε τις ευχές των διαδικτυακών φίλων της.

Είχε προλειάνει, πιθανώς ψυχολογικά και για την ίδια, το έδαφος για αυτήν τη μέρα, τονίζονται στο goop ότι έχει την ίδια όρεξη, τον καιρό αυτόν, που είχε στα 30 της.

«Νιώθω την ίδια λαχτάρα που είχα στα 30 μου. Δεν έχω καμία αίσθηση του χρόνου που πέρασε. Υπάρχει κάτι μέσα μου που κάνει τόσο γλυκιά τη ζωή κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα», εξήγησε.
GWYNETH_PALTROW
Η Πάλτροου εξήγησε ό,τι θα γινόταν να φαίνεται ως οξύμωρο, δηλαδή την αποδοχή της ηλικίας της σε σχέση με το ενδιαφέρον της για την ευεξία και τη μακροζωία.

«Παρ’ όλο που επιδιώκω την ευεξία και τη μακροζωία, προσπαθώντας να αποτρέψω τη φθορά του σώματος και τους αποδυναμωμένους μυς, έχω ένα mantra, το οποίο με κάνει να αποδέχομαι την πραγματικότητα, όπως είναι». Πάει να πει, με σημάδια, χαλαρό δέρμα και ρυτίδες. Η τελειότητα είναι χίμαιρα: «Αποδέχομαι το σώμα μου και απομακρύνομαι από την ανάγκη να είμαι τέλεια. Αψηφώ τη βαρύτητα, αψηφώ τη λογική, αψηφώ ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αποδέχομαι εμένα, ακριβώς όπως είμαι».

Το «όπως είμαι» είναι πολύ ενδιαφέρον, καθώς ο χρόνος παίζει διάφορα παιχνίδια με το πνεύμα και μπορεί να το καταβάλει: «Δεν είμαι σίγουρη ότι θα ήθελα να γυρίσω πίσω τον χρόνο για να διορθώσω κάποια λάθη. Το μόνο που έκανα όλα αυτά τα χρόνια ήταν να αναρωτιέμαι για διάφορα, που τελικά με έκαναν να αναζητώ μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου».

Επιπλέον, η Πάλτροου μίλησε και για τους μικρούς στόχους, που την κρατούν ζωντανή, που έχει βάλει για το μέλλον: «Θα ήθελα μια μικρή απόδραση. Θα ήθελα να κάνω τον κύκλο μου μικρότερο, να μαγειρεύω πιο συχνά και να κατανοώ περισσότερο ό,τι είναι δυσνόητο. Θα ήθελα να ξεδιπλώνω τον εαυτό μου όλο και πιο πολύ στον σύζυγό μου, ακόμα κι αν αυτό με τρομάζει. Θα ήθελα να τραγουδάω περισσότερο, ακόμα κι αν τώρα το κάνω μόνο στο ντουζ. Θα ήθελα να πω συγγνώμη σε όποιον βίωσε κάποια αρνητική εμπειρία κοντά μου κάποτε».

Σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα, δηλαδή ποια είναι; Βουαλά: «Θέλω να με γνωρίσω 100%. Δεν είμαι τέλεια, δεν έχω υπομονή, φωνάζω σε άλλους οδηγούς, λέω ψέματα όταν δεν θέλω να πληγώσω κάποιον, αλλά παράλληλα είμαι αστεία και γενναιόδωρη. Είμαι έξυπνη και γενναία. Μου αρέσει η αναζήτηση κι όταν αγαπώ, ο αποδέκτης το καταλαβαίνει βαθιά. Είμαι όλα αυτά μαζί».