Από τα τραγούδια που είχαν τη δυναμική να αλλάξουν τον κόσμο, το «Gangsta’s Pradise», με το οποίο ο Coolio πήρε το Grammy το 1995, έχει ακουστεί εκατομμύρια φορές, στην κυριολεξία, σε όλον τον πλανήτη, έχει «ντύσει» βίντεο κάθε μορφής και λογής και η μουσική του παραμένει ζωογόνος, όσες φορές κι αν ακουστεί.

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού απεικονίζει τη Μισέλ Φάιφερ, η οποία κιόλας ήταν η πρωταγωνίστρια στην ταινία που ακούστηκε, δηλαδή «Τα χρόνια της αθωότητας», το 1995. Η σταρ του Χόλιγουντ δήλωσε ότι «ράγισε η καρδιά μου», όταν πληροφορήθηκε τα μαντάτα για το θάνατο, οι λόγοι του οποίου μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχαν διευκρινιστεί, του 59χρονου καλλιτέχνη.

«Ράγισε η καρδιά μου όταν άκουσα τα νέα για το θάνατο του χαρισματικού καλλιτέχνη Coolio», έγραψε αρχικά στο instagram της η Φάιφερ και συνέχισε: «Μια ζωή που κόπηκε πολύ σύντομα. Τον θυμάμαι να μην είναι κάτι άλλο από γεμάτος χάρη».

Οι πρώτες πληροφορίες έφεραν τον Coolio να βρίσκεται νεκρός στην τουαλέτα του σπιτιού ενός φίλου του. Οι γιατροί εκτίμησαν, αρχικά, ότι έπαθε καρδιακή προσβολή, αλλά επίσημη αιτία δεν είχε ανακοινωθεί. Πλην του Ice Cube, που είχε μοιραστεί την είδηση στα social media του, ο Snoop Dogg δημοσίευσε μία φωτογραφία που απαθανατίζεται με τον Coolio, ενώ ο Vanilla Ice έγραψε, «φρικάρω, μόλις άκουσα ότι ο καλός φίλος μου Coolio έφυγε».