Ο Τζόρνταν Πίτερσον είναι όντως κλινικός ψυχολόγος και μάλιστα με PhD στην Ψυχολογία του πανεπιστημίου ΜακΓκίλ, στον Καναδά, αλλά και, παλαιότερα, διδάσκων στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Παρ’ όλα αυτά, αν και ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του πολιτικά ως «κλασικό Βρετανό φιλελευθεριστή» αλλά και «παραδοσιαστή» (σικ), οι περισσότεροι τον αποκαλούν συντηρητικό, ειδικά σε ό,τι αφορά τις απόψεις του για τις Γυναίκες, οι οποίες είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους αμφίσημες. Ο Καναδός είναι πλέον περσόνα του youtube και επίτιμος προσκεκλημένος στα πιο δημοφιλή podcast στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο Πίτερσον, εμμέσως, έγινε αρωγός του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος, ύστερα από την παρακίνηση ενός φίλου του, είδε βίντεό του στο youtube και διάβασε ένα από τα βιβλία του, το «12 Κανόνες για τη Ζωή: Αντίδοτο στο Χάος», το οποίο θεώρησε ότι τον βοήθησε.

Έτσι, κανόνισε συνάντηση μαζί του, για την οποία ο δρ. Πίτερσον είπε: «Είχε προβλήματα στη ζωή του πριν από μερικούς μήνες, οπότε ένας φίλος του του έστειλε μερικά από τα βίντεό μου. Είπε ότι τα είδε και μετά διάβασε το βιβλίο μου. Ο Ρονάλντο πιστεύει ότι το βιβλίο τον βοήθησε και μετά ήθελε να μου μιλήσει. Μιλήσαμε για περίπου δύο ώρες. Μου έδειξε τα όργανα που χρησιμοποιεί για να παραμείνει σε τοπ φόρμα, μιλήσαμε για τις εταιρείες του και τι θέλει να κάνει στο μέλλον και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει».

Πάντως, σε προηγούμενη εμφάνισή του, ο Καναδός ψυχολόγος είπε ότι ο Ρονάλντο πάσχει από κατάθλιψη και πως έχει χάσει την ευανάγνωστη, τα προηγούμενα χρόνια, φλόγα του.