Η απόλυτη Γυναίκα, εδώ και τρεις δεκαετίες, έκλεισε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, τα 58. Φήμες που αναφέρουν ότι η Μόνικα Μπελούτσι παρακολούθησε την ταινία «Μη αναστρέψιμος» ελέγχονται ως ανακριβείς, πάντως στη συνέντευξη που παραχώρησε στους «Sunday Times» και επ’ αφορμή την, αδύνατον να πιστέψεις, ηλικία της, είπε ότι ο μόνος μη αναστρέψιμος είναι ο χρόνος, με τον οποίο είναι συμφιλιωμένη.

Συνειδητά, μάλιστα, έχει αφήσει τη νεότητα πίσω της για πάντα και δεν κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια για να την επαναφέρει: «Υπάρχουν πολλές γυναίκες που νιώθουν ελεύθερες κι έτοιμες να μεγαλώσουν, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».
Bellucci

Έτσι, λοιπόν, ούτε αυστηρές δίαιτες ούτε γυμναστήριο, μόνο pilates, για να βρίσκεται σε μια ιδανική φόρμα και διατροφή την οποία προσέχει μόνο αν καταλάβει ότι έχει ξεφύγει: «Δεν έχω τέτοιες εμμονές. Πάντα ήμουν γυναίκα με καμπύλες. Ποτέ δεν ήμουν πολύ αδύνατη, αυτή είναι η φύση μου. Και θέλω να συνεχίσω να μεγαλώνω με αυτόν τον γαλήνιο τρόπο. Όταν είσαι 50 και 60, δεν έχεις τις ίδιες ανάγκες με εκείνη την περίοδο που ήσουν 20. Αλλάζεις, όπως όταν υποδέχεσαι στον κόσμο ένα μωρό. Αλλάζεις προτεραιότητες. Έρχεσαι δεύτερη. Αυτό νομίζω πως σου δίνει άλλη οπτική».
Monica_Bellucci

Έπειτα, μίλησε για την «ομορφιά του διαβόλου», την οποία η ίδια σίγουρα διέθετε, για να μην αποτυπωθεί η υπερβολή ότι ακόμα και τώρα έχει. Η Μπελούτσι το έχει φιλοσοφήσει ιδιαζόντως: «Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στιγμές στη ζωή κάποιου. Όταν είσαι νέος, έχεις την ομορφιά του διαβόλου, έτσι το αποκαλούν στη Γαλλία. Σημαίνει η ομορφιά της νεότητας, η ομορφιά μιας βιολογικής στιγμής στη ζωή σου. Όμως, η ζωή συνεχίζεται. Το σώμα μεγαλώνει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Την ίδια στιγμή όμως, είμαστε τυχεροί, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε μακροζωία. Όσο το σώμα χαμηλώνει, η ψυχή ψηλώνει».
Monica_Deva

Τα κορίτσια της, η υπέροχη 18χρονη Ντέβα, ήδη μοντέλο, και η 12χρονη Λεόνι, από το γάμο της με τον Βενσάν Κασέλ, ξέρουν τι συμβαίνει με τρόπο που η ίδια δεν γνώριζε στις ηλικίες τους. Γι’ αυτό, προσπαθεί να τις απομακρύνει των έμφυλων αντεγκλήσεων: «Πλέον έχουμε το θάρρος να μιλήσουμε για κάποια πράγματα, γιατί υπήρξαν γυναίκες που το έκαναν πριν από εμάς. Δεν πιστεύω σε κανέναν πόλεμο όμως. Ούτε αυτόν μεταξύ γυναικών, αλλά ούτε κι εκείνον μεταξύ ανδρών και γυναικών. Πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε ένα κοινό έδαφος επικοινωνίας. Δεν θέλω να διδάξω τις κόρες μου να έχουν μέσα τους μίσος. Δεν φέρνει τίποτα»
Bellucci_Cassell

Σε ό,τι αφορά τον Κασέλ, από τον οποίο χώρισε το 2013, είπε ότι οι σχέσεις τους είναι αιώνιες, αφού πάντα τους δένει η γονική ταυτότητα: «Έχουμε χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια, όμως όταν είσαι γονιός, είσαι γονιός για πάντα. Είναι όμορφο να έχουμε μια καλή σχέση για τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε όποτε μπορούμε».