Με χαρακτηριστική βελούδινη φωνή, λαμπερή παρουσία και συνέπεια στο προσωπικό της ύφος η Κρινιώ Νικολάου παρουσιάζει το καινούργιο της τραγούδι με τίτλο «Μετέωρη».

Έχοντας διαγράψει μια σπουδαία πορεία στο μουσικό χώρο με σημαντικές συνεργασίες, η Κρινιώ Νικολάου παραμένει μια τραγουδοποιός ασυμβίβαστη και ελεύθερη που φαίνεται να παίζει το παιχνίδι με τους δικούς της όρους.

Από το Γιάννη Σπανό και τον Κώστα Χατζή μέχρι το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Δημήτρη Μητροπάνο και πρόσφατα το Σταμάτη Κραουνάκη και τον Νίκο Μουρατίδη, όπως και από τον Βαγγέλη Γερμανό μέχρι τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όλοι ξεχώρισαν μια καλλιτέχνη που ξέρει να βάζει ψυχή στα τραγούδια και την ερμηνεία της.

Το νέο της τραγούδι έρχεται δύο χρόνια μετά το album «Κοίτα με απλά», όπου ξεχώρισε η τζαζ μπλουζ διασκευή του «Υπάρχω» του Χρήστου Νικολόπουλου και του Πυθαγόρα, που σε πρώτη εκτέλεση το είχε ερμηνεύσει ο Στέλιος Καζαντζίδης



Ξεχωρίζει και το ντουέτο της με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο «Αγάπη πλανόδια» 



Η Κρινιώ Νικολάου εμβαθύνει στις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα και την πληγή που αφήνει η προδοσία με το τραγούδι «Μετέωρη», σε στίχους του Νικόλα Τσιορβά και μουσική δική της. Μία δυναμική ρυθμική μπαλάντα που θα έρθει να προστεθεί στα ατμοσφαιρικά της live που έχει αγαπήσει το κοινό. Η σκηνοθεσία του video clip είναι του Βαγγέλη Πρόκου.




Η Κρινιώ Νικολάου μίλησε στο parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο για την καλλιτεχνική της πορείας, και τις επιτυχημένες συνεργασίες της που την έκαναν να ξεχωρίσει.


Όλα ήρθαν τόσο ξαφνικά και απρόσμενα

Στάθηκες αρκετά τυχερή στην καριέρα σου και από την αρχή της είχες πολύ σημαντικές συνεργασίες. Ποιες θυμάσαι πιο έντονα και γιατί.
«Ναι, όντως ήταν πολύ σημαντικές. Ήρθαν τόσο ξαφνικά και απρόσμενα, που ούτε καν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω άμεσα τι συνέβαινε.

Το θεωρώ ευλογία πριν καλά - καλά αποφασίσω να ασχοληθώ και επαγγελματικά με τη μουσική (από μικρή ηλικία ήταν βασική ενασχόλησή μου, και πολύ αργότερα προστέθηκε και το τραγούδι ) να συνεργάζομαι με τόσο σπουδαίες προσωπικότητες και καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Σπανός, Κώστας Χατζής και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Αδύνατον να ξεχωρίσω κάποιον. Και οι τρεις συνεργασίες ήταν απίστευτη εμπειρία στα πρώτα καλλιτεχνικά βήματα μου.


Ποια ήταν τα μουσικά σου ακούσματα και οι επιρροές σου.
«Θα πω πρώτα τον Μάνο Χατζιδάκι, που πραγματικά ήταν για μένα μια μεγάλη επιρροή και λόγος να ασχοληθώ με τη μουσική και με το τραγούδι.

Στα ακούσματά μου σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι Μάνος Λοΐζος, Γιάννης Σπανός, Βασίλης Τσιτσάνης. Ξεχωριστό χώρο στην καρδιά μου έχουν και οι U2, Queen - Freddy Mercury, Barbra Streisand, Sting Aretha Franklin κά. που ήταν στα βασικά ακούσματά μου».

Ως τραγουδοποιός πως λειτουργείς. Από τι εμπνέεσαι; Τι υπάρχει αρχικά η μουσική ή ο στίχος;
«Μου αρέσει να γράφω μουσικά κομμάτια, αλλά όσον αφορά στα τραγούδια, ένας στίχος που μου αρέσει πρώτα μου δίνει το κίνητρο να τον μελοποιήσω»


Έχεις επιλέξει ένα τρόπο ζωής πιο εναλλακτικό, μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Ήταν μια απόφαση που πήρες εύκολα;
«Αρχικά δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να ζήσω εκτός Αθήνας, και από το κέντρο της. Όμως τα τελευταία 5 χρόνια προτιμώ περισσότερο χαλαρότερους ρυθμούς. Να είμαι μακριά της, όχι πολύ, αλλά λιγότερο από 1 ώρα, οπότε είμαι και κοντά της».

Εάν δεν είχες ασχοληθεί με τη μουσική, τι άλλο θα μπορούσες να έχεις ακολουθήσει στη ζωή σου;
«Όταν ήμουνα μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική και τον αθλητισμό. Ασχολήθηκα και με τα δύο. Με τον αθλητισμό βέβαια σαν χόμπι και ευχαρίστηση. Υπάρχει βέβαια, λόγω οικογένειας, και το επιχειρηματικό στοιχείο αλλά η μουσική ήταν για μένα πάντα σε πρώτο πλάνο».


Πώς προέκυψε η διασκευή του "Υπάρχω";
«Το "Yπάρχω" είναι ένα σπουδαίο λαϊκό κομμάτι, που πάντα μου άρεσε, και η ιδέα να το διασκεδάσω ήταν πολύ ελκυστική. Έτσι το έκανα και το έστειλα στον Χρήστο Νικολόπουλο να το ακούσει. Του άρεσε πολύ, και από τότε το έχω πάντα στο πρόγραμμα μου»

Μιλήσέ μας για τη γνωριμία με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, πως προέκυψε το ντουέτο.
«Είχα μελοποιήσει τους στίχους « Αγάπη πλανόδια» της Κ. Χαρίση, και σκεφτήκαμε να το προτείνουμε στο Λαυρέντη. Εκείνος το άκουσε και με χαρά δέχτηκε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που συναντήθηκα με αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη σε αυτό το ντουέτο»


Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες "Μετέωρη", όπως είναι και ο τίτλος του καινούριου σου τραγουδιού.

«Στη ζωή έχουμε ζήσει λίγο - πολύ αυτή την αίσθηση πιστεύω. Η τελευταία φορά ήταν με αυτή την φοβερή κατάσταση της πανδημίας, που πραγματικά δεν ήξερα που μας πάει».