Ποιος είναι ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, ο ηθοποιός που υποδύεται τον γοητευτικό εισαγγελέα στην τηλεοπτική σειρά οι «Παγιδευμένοι».

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης άφησε πίσω του την καριέρα του στον τομέα του Marketing, γράφτηκε σε δραματική σχολή και τα τελευταία χρόνια παίζει σε τηλεοπτικές σειρές και σε θεατρικές παραστάσεις. Φέτος, κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αστυνομική σειρά «Παγιδευμένοι» στον Ant-1, προβάλλεται από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη στις 22:00, όπου υποδύεται τον έντιμο και πολύ γοητευτικό εισαγγελέα «Δημήτρη Μαρκάτο».

Η σειρά «Παγιδευμένοι»

Η δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού θα φέρει κοντά τον Εισαγγελέα Μαρκάτο με μια δικηγόρο προκειμένου να συνεργαστούν για να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος. Μόνο που οι δυο τους έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής.

Η αστυνομική σειρά έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό σημειώνοντας κάθε βδομάδα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που έχει φτάσει 23,3%, ενώ κάποιες σκηνές έχουν γίνει viral στο Twitter όπου οι χρήστες έχουν κατενθουσιαστεί με την ενδιαφέρουσα πλοκή. Ως φανατική της σειράς θα προσθέσω στα plus την χημεία των δύο πρωταγωνιστών (Μιχάλης Λεβεντογιάννης - Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ) και την επιλογή του καστ με τον Παύλο Ορκόπουλο και Ντίνα Μιχαηλίδου να δείχνουν για ακόμα μια φορά τη θεατρική τους στόφα. Όσο για τον Πέτρο Λαγούτη φαίνεται πως οι ρόλοι του αστυνομικού του ταιριάζουν γάντι.



Ένας πρωταγωνιστής γεννιέται

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης ήταν θέμα χρόνου να τραβήξει την προσοχή μας και να γίνει πρωταγωνιστής, καθώς διαθέτει τα κατάλληλα «υλικά». Έχει ταλέντο, παίζει με φυσικότητα τους ρόλους που αναλαμβάνει, χωρίς μανιέρα, η εξωτερική του εμφάνιση δεν περνάει απαρατήρητη, είναι ευγενικός, δεν του αρέσει να προκαλεί, δίνει σπάνια συνεντεύξεις κρατώντας ένα μυστήριο γύρω από την ζωή του όταν οι κάμερες είναι κλειστές.



Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν τον Μάρτιο του 2015 που έπαιξε στο επεισόδιο «Το δώρο» της σειράς «10η εντολή» στον Alpha, ενώ ακολούθησε και μια δεύτερη συμμετοχή του τον επόμενο μήνα στην ίδια σειρά. Στη συνέχεια τον είδαμε στο «Μάλιστα σεφ», στα «Δίδυμα Φεγγάρια», κρατούσε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, και ακολούθησε το «Τατουάζ» που ως «Τόνι Νίβεν» έκανε μεγάλο γκελ στο κοινό. Ήταν η στιγμή που ο κόσμος άρχιζε να τον αναγνωρίζει, να τον σταματάει στο δρόμο για να τον χαιρετήσει και φυσικά να ρωτήσει για την εξέλιξη της σειράς, η οποία σημείωνε ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης.

Η σκηνή στην «Αγγελική» που έγινε viral

Την επόμενη χρονιά θα υποδυθεί τον αστυνομικό Γιώργο Αθανασιάδη, στο ερωτικό θρίλερ «Έρωτας Μετά» και ένα χρόνο μετά θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Αγγελική». Η σκηνή όπου ο ηθοποιός έκανε ντουζ στην εξοχή χωρίς μπλούζα και οι επόμενες με σέξι, λευκό φανελάκι προκάλεσαν ομαδικά «εγκεφαλικά» στους χρήστες που τον αποθέωσαν ζητώντας όλο και περισσότερα πλάνα του κατά προτίμηση χωρίς ρούχα. Μάλιστα, όταν θα πάει καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού η παρουσιάστρια, φανατική του twitter, θα του κάνει δώρο ένα λάστιχο.


Για ένα χρόνο θα μείνει εκτός τηλεόρασης, όχι γιατί δεν είχε προτάσεις, και θα επιστρέψει δυναμικά φέτος μέσα από το ρόλο του εισαγγελέα «Δημήτρη Μαρκέτου» στην αστυνομική σειρά «Παγιδευμένοι».

Αποφάσισε να γίνει ηθοποιός όταν υπηρετούσε στην Τρίπολη

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης είχε σκεφτεί να γίνει ηθοποιός από μικρή ηλικία, χωρίς να έχει κατασταλάξει απόλυτα. «Το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά ντρεπόμουν να το παραδεχτώ γιατί παλαιότερα είχα μεγάλο θέμα με την έκθεση. Το ξεπέρασα όταν μπήκα στη δραματική σχολή. Θυμάμαι την πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή τραύλιζα από το υπερβολικό άγχος. Η απόφαση να γίνω ηθοποιός ήρθε όταν υπηρετούσα φαντάρος στην Τρίπολη. Το σύστημα του στρατού δεν με εξέφραζε καθόλου και προσπαθούσα να βρίσκω τρόπους να ξεφεύγω. Σε μια άδεια μου πήγα σε ένα βιβλιοπωλείο και έπεσε στα χέρια μου το θεατρικό κείμενο «Closer». Είχα δει την ταινία και από περιέργεια πήρα να διαβάσω το θεατρικό. Διαβάζοντας το άρχισα να φτιάχνω εικόνες, να σκέφτομαι ποιο ρόλο θα ήθελα να υποδυθώ. Μόλις πήρα το απολυτήριο στρατού, ξεκίνησα τις θεατρικές μου σπουδές» μου είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη μας.

Πριν μπει στη σχολή υποκριτικής του Γιώργου Θεοδοσιάδη, είχε σπουδάσει Marketing και Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη συνέχεια εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία.


Στην απόφαση του να ασχοληθεί με το θέατρο είχε δίπλα του την οικογένεια του. «Μπορεί να είμαι λίγο αλλοπρόσαλλος, αλλά μου είχαν εμπιστοσύνη από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησα να δουλεύω νύχτα γιατί ήθελα να έχω δικά μου χρήματα και το είχαν δεχτεί. Οι γονείς μου δεν έχουν καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, όμως με στήριξαν και με βοήθησαν με τα δίδακτρα όταν φοιτούσα στη δραματική σχολή. Γνώριζαν πως αν βάλω κάτι στο μυαλό μου θα το κάνω. Τώρα πλέον το απολαμβάνουν πολύ που ακολούθησα αυτό που αγαπούσα, ειδικά ο μπαμπάς μου».

Ο λόγος που ξεκίνησε ψυχοθεραπεία

«Πριν περίπου εφτά μήνες ξεκίνησα για πρώτη φορά ψυχοθεραπεία. Δεν συνέβη κάτι συγκεκριμένο για να το αποφασίσω, καθώς τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο είμαι μια χαρά. Έχω τις ψυχολογικές μου διακυμάνσεις, αλλά σε ένα γενικότερο πλαίσιο όλα κυλούν όμορφα. Δύο φίλοι μου μου πήγαν στη συγκεκριμένη ψυχοθεραπεύτρια και είδα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις ζωές τους. Μη φανταστείς κάποια τεράστια αλλαγή, αλλά κάποια σημαντικά σημεία άλλαξαν προς το καλύτερο. Έτσι, σκέφτηκα να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία».


Παλαιότερα δεν ήταν σχεσάκιας

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης έχει καταφέρει να αφήσει έξω από το παιχνίδι της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή. Εξάλλου, δίνει πολύ σπάνια και επιλεκτικά συνεντεύξεις. «Αυτό έλειπε, να μην είσαι σε σχέση για να μην χάσεις τους φαν σου. Για πολλά χρόνια ήμουν μόνος μου και τώρα αποφάσισα να δώ πώς είναι να είσαι σε σχέση. Παλαιότερα ήμουν ακριβώς το αντίθετο του «σχεσάκια, αλλά όταν βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο, με τον οποίο ταιριάζετε, είστε συμβατοί και έχετε ωραία ροή, είναι ωραίο να προχωράς μαζί του».


Είμαι λίγο βαρετός άνθρωπος

«Είμαι λίγο βαρετός άνθρωπος, ομολογώ. Διασκεδάζω περισσότερο όταν μαζευόμαστε φίλοι στο σπίτι. Δεν πολυβγαίνω στην Αθήνα, όμως μου αρέσει πολύ η νυχτερινή ζωή στο εξωτερικό, ειδικά στις πόλεις με κλαμπ που παίζουν ηλεκτρονική μουσική».