Για τα παιδικά της χρόνια αλλά και την αγάπη για την διδασκαλία μίλησε από καρδιάς η Μαρία Καβογιάννη όταν  συνάντησε η Τζένη Θεωνά στην εκπομπή «Μαμα-δες»  της δημόσιας τηλεόρασης.

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πάρα πολύ ωραία. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω ηθοποιός αλλά δεν ξέρω και γω πως παρασύρθηκα και έγινα. Τελείωσα το σχολείο, πήγα σε μια σχολή, πέρασα στην ΑΣΟΕ και σπούδασα οικονομικά και μετά έγινα δασκάλα» παραδέχθηκε, αρχικά, η Μαρία Καβογιάννη.

«Σαν δασκάλα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη που έκανα αυτό το επάγγελμα και ήθελα να δώσω παιδιά πάρα πολλές πληροφορίες, να μάθουν πολλά πράγματα και ιδίως για την τέχνη. Ασχολήθηκα πάρα πολύ με τα παιδιά του δημοτικού όπου και δούλεψα για επτά χρόνια».

«Και βέβαια ήμουν πάρα πολύ φιλότιμη δασκάλα γιατί ήθελα να κάνω στα παιδιά ότι μπορούσα περισσότερο ανεξαρτήτως από την μεγάλη μου ανάγκη να τους μάθω τέχνη κυρίως. Αναγκαστικά δίδαξα και πάρα πολλά άλλα μαθήματα όπως γεωγραφία, ανθρωπολογία, ιστορία και έχω πολλές αναμνήσεις» συμπλήρωσε η Μαρία Καβογιάννη στο μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.