Συνέντευξη στην εκπομπή «Happy Day» παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην καριέρα του στην υποκριτική, τα 50 χρόνια κοινής πορείας με τη σύζυγό του, αλλά και το περιστατικό με τους δημοσιογράφους στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με το οποίο και εκνευρίστηκε.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε αρχικά στη σύζυγό του και την αγάπη που τρέφει για εκείνη.

«Ένα ζευγάρι αποκλείεται να είναι συνεχώς αγκαλιασμένο, όταν μετράει 50 χρόνια. Υπήρχε και η ζέστη κάποια στιγμή ή το κρύο που θέλεις άλλη μια κουβέρτα. Είσαι αγαπημένος με έναν άνθρωπο αν καταφέρεις να διατηρείς την αγάπη, τη στοργή, την εκτίμηση και το νοιάξιμο. Αυτό λέγεται αγάπη και με αυτή την έννοια, όσο ζω και μπορώ, θα είμαι με τη γυναίκα μου. Αυτό που λέμε "έρωτας" όμως, δεν υπάρχει 50 χρόνια. Πιστεύω ότι ο έρωτας είναι προνόμιο των νιάτων. Όταν ακούω για γεροντοέρωτες, παθαίνω δερματικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, δεν συμφωνεί με τη μεγάλη διαφορά ηλικίας ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

«Ένας άνθρωπος σε μεγάλη ηλικία δεν θα κοιτάξει μια γυναίκα της ηλικίας του, θα κοιτάξει μια νεότερη. Πού πας; Με ποιον τρόπο θα την ικανοποιήσεις; Δεν μπορεί ένας άνθρωπος μετά τα 60 να ανταποκριθεί στον έρωτα ούτε βιολογικά, ούτε συναισθηματικά. Ένα πλάσμα μπορεί να το αγαπήσει. Το γήρας αρχίζει κάπου γύρω στα 26. Εγώ αισθάνομαι 14», είπε.

Όσο για το φλερτ τα παλιότερα χρόνια σε σχέση με σήμερα, ο Τάσος Χαλκιάς σημείωσε: «Στη δική μου εποχή, είχαμε έναν τρόπο να συμπεριφερόμαστε στις γυναίκες που περιείχε πολλά κοσμητικά επίθετα. Όταν λέγαμε μια γυναίκα "κούκλα μου", το λέγαμε γιατί τη βλέπαμε σαν κούκλα όντως, δεν εννοούσαμε κάτι άλλο πίσω από αυτό. Πλέον, ακούω κάτι λέξεις που ηχούν πολύ περίεργα στα αυτιά μου».

Τέλος, μίλησε για το περιστατικό με τους δημοσιογράφους, όταν βρέθηκε έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να καταθέσει για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Βλέπετε έναν άνθρωπο που με έναν σχετικό κόπο, ανεβαίνει τις σκάλες. Δεν προλαβαίνω να ανέβω και βλέπω κάτω από τα πόδια μου 75 καλώδια από τα μικρόφωνα. Περπατούσα κι ήμουν έτοιμος να τσουρομαδηθώ. Είναι ωραίο αυτό; Για να σου πω το τι θα πω στη δίκη; Είσαι σοβαρός; Συγκεντρωθείτε. Ναι, να βγάλεις μια είδηση, αλλά όχι να με ρίξεις κάτω. Παιδιά, εσείς με εκνευρίσατε, πάρτε το μέρος της ευθύνης που σας αναλογεί», είπε ο Τάσος Χαλκιάς και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη και τις καταγγελίες που τον βαραίνουν.

«Είναι δυσάρεστο, όταν ένας άνθρωπος, με τον οποίο έχεις ζήσει πράγματα στη δουλειά, βρίσκεται στο εδώλιο κι εσύ πρέπει να μαρτυρήσεις κάποια πράγματα για αυτόν. Ο Πέτρος ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός για μένα στη δουλειά και ήταν αγαπητός για πολλά ζητήματα γενικά, αλλά για κανένα από όσα κατηγορείται», δήλωσε κλείνοντας τη συνέντευξή του.