Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η γοητευτική και ευαίσθητη Ζέτα, βρέθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μίλησε για τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», τον ρόλο της και τη μητέρα της Λίλα Καφαντάρη.

Για τη δεκαετία του ’80 δήλωσε: «Έχω δει ντοκιμαντέρ, έχω διαβάσει αρκετά, έχω διαβάσει και το βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή που είναι ο μπούσουλας της σειράς και δίνει πολύ τον τόνο της εποχής, των μπουζουκιών και της επαρχίας. Κρατάω και τις δικές μου αισθήσεις, παρότι ήμουν πάρα πολύ μικρή, έχω μια αίσθηση πως ήταν η εποχή. Υπήρχε ανεμελιά, χαλαρότητα, πληθωρικότητα. Έχω πάει σε μπουζουξίδικο, έχω χορέψει και πάνω στα τραπέζια».

Για τον ρόλο της ανέφερε: «Η Ζέτα μπλέκεται σε μια κακοποιητική σχέση με έναν άνθρωπο που την εκμεταλλεύεται και τη βασανίζει, μέχρι που κάποια στιγμή βρίσκει το σθένος και αντιδρά σε αυτό και προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της. Με τον Στρατή συνδέονται με τα τραύματά τους, είναι μια σχέση που έχει πορεία. Η Ζέτα, όπως και ο κάθε άνθρωπος, πρέπει να είναι με τον άνθρωπο που θέλει. Η σχέση με τον Στρατή προχωρεί, η σχέση με τη Νίτσα διαταράσσεται και αρχίζει σιγά σιγά αυτό το κορίτσι να βρίσκει τη θέση της μέσα σε αυτόν τον κόσμο του "Ονείρου". Η Μαρίνα ακόμη καθορίζει τον Στρατή».

Για τα κοινά στοιχεία με τη Ζέτα αποκάλυψε: «Είναι λίγο μπλεγμένο όταν προσεγγίζεις έναν ρόλο, γιατί παίρνεις στα χέρια σου έναν χαρακτήρα και στην προσπάθειά σου να τον ερμηνεύσεις μπλέκονται τα προσωπικά στοιχεία. Οπότε, σχεδόν δεν μπορώ να διαχωρίσω πού διαφέρω με τη Ζέτα και πού μοιάζουμε. Σίγουρα οι συνθήκες της ζωής μας είναι πολύ διαφορετικές, αλλά αισθάνομαι ότι αν βρισκόμουν σε εκείνες τις συνθήκες, πολύ πιθανό να είχα παρόμοιες αντιδράσεις. Στη Ζέτα αγαπώ τις αντιφάσεις της, τον δυναμισμό της, την αποφασιστικότητά της στο να διεκδικήσει τον τρόπο που θέλει να ζει, τον τρόπο που συνδέεται με τους ανθρώπους. Είναι ένας άνθρωπος πολύ βαθύς στον τρόπο που συνδέεται και με γοητεύει».  

Για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός, δήλωσε πως «η μητέρα μου είχε αρκετές αντιρρήσεις στην απόφασή μου, της βγήκε μια προστατευτικότητα να μην περάσω τις δυσκολίες που είτε πέρναγε η ίδια είτε έβλεπε να υπάρχουν. Ο πατέρας μου όχι τόσο».

Για τις προσωπικές της σχέσεις: «Έχω ζοριστεί ψυχολογικά μέσα σε σχέσεις. Όσο πιο νέος τόσο πιο δύσκολα μπορείς να διαχειριστείς κάποια πράγματα, τοξικές και εξουσιαστικές σχέσεις».