Μετά το τέλος της δικαστικής διαμάχης με τον Μάνο Παπαγιάννη, που έκρινε τον ηθοποιό ένοχο και του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών με αναστολή, η Σοφία Παυλίδου μίλησε επί του θέματος και δήλωσε πως αισθάνεται «δικαιωμένη».  Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και ανέφερε αρχικά πως αισθάνεται ικανοποίηση σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης. 

«Αισθάνομαι δικαιωμένη και ικανοποίηση από την απόφαση. Όταν την άκουσα, ήταν πολύ λυτρωτικό, συγκινήθηκα και με έπιασαν τα κλάματα. Ήμουν πολύ φορτισμένη», είπε χαρακτηριστικά. 

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ακόμα και τα παιδιά της χάρηκαν ιδιαίτερα με την απόφαση. «Είναι πολύ χαρούμενα. Μου είπαν "επιτέλους, μαμά"», δήλωσε. 

Όσο για το αν περίμενε μια «συγγνώμη» από τον Μάνο Παπαγιάννη, η Σοφία Παυλίδου εξήγησε πως γνώριζε ότι δεν θα την πει ποτέ. 

«Είχα καταλάβει ότι δεν θα έρθει ποτέ αυτή η συγγνώμη. Ακόμα και μέσα στο δικαστήριο, όταν τέθηκε από την πρόεδρο κάτι τέτοιο, δεν φαινόταν η διάθεση του ανθρώπου αυτού να ζητήσει συγγνώμη, γιατί αν ήταν, θα το είχε κάνει νωρίτερα», εξήγησε. «Αυτή τη στιγμή, να το κάνει ύστερα από τέσσερα χρόνια, στην αίθουσα του δικαστηρίου, δεν μου λέει κάτι. Αλλά δεν είπε συγγνώμη, δεν δείχνει μεταμέλεια, που σημαίνει ότι ίσως δεν κατάλαβε ακόμα τι έχει πράξει», συμπλήρωσε. 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση ο Μάνος Παπαγιάννης, η Σοφία Παυλίδου είπε: «Είναι δικαίωμά του. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι στο αποτέλεσμα. Όταν πλησίαζαν οι μέρες της δίκης, ήταν δύσκολο. Έπρεπε να ξαναβιώσω τα πάντα».