Κεκλεισµένων των θυρών, έπειτα από δεσµό µερικών µηνών, βρέθηκε στην αγκαλιά της – και µε τον νόµο. Καλώς εχόντων των πραγµάτων, το επόµενο βήµα είναι ο θρησκευτικός τους γάµος, που, απ’ ό,τι υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες, δεν πρόκειται να αργήσει... Αναµένεται, δε, το πέρασµα από την εκκλησία να συνοδεύεται και από πάρτι µε προσκεκληµένους όλους τους φίλους τους!

Ο λόγος για τον µεγαλοεπιχειρηµατία Σπύρο Θεοδωρόπουλο και την καταξιωµένη δηµοσιογράφο Λίνα ∆ρούγκα. Ο «Mr Chipita», που τον περασµένο Ιούλιο, µέσω της Bespoke SGA Holdings, εξαγόρασε το 45% της ΙΟΝ, η οποία ακολούθησε το «χρυσό» deal της Chipita µε την πολυεθνική Μοndelez, υπέγραψε σύµφωνο συµβίωσης (διαχωρίζοντας τα περιουσιακά του στοιχεία) µε την προβεβληµένη κυρία των ΜΜΕ, σε στενό οικογενειακό κύκλο, παρουσία των παιδιών τους και των τριών κουµπάρων τους.

Στα επιµέρους, το ζευγάρι συγκατοικεί στο Κεφαλάρι. Πρόσφατα, δε, εθεάθησαν να πίνουν καφέ στην περιοχή. Eχοντας εκείνη στο παλµαρέ της έναν γάµο µε τον επί σειράν ετών διευθυντή ειδήσεων του Mega και νυν του Open -το οποίο Open, να υπενθυµίσουµε, αποτελεί τη φετινή της τηλεοπτική στέγη- Χρήστο Παναγιωτόπουλο, και εκείνος δύο προηγούµενους γάµους, αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους. Βέβαια, δεν γνωρίστηκαν τώρα.

Η πολυετής γνωριµία τους, που ξεκίνησε σε αµιγώς επαγγελµατικό πλαίσιο, τους τελευταίους µήνες έγινε τρυφερή φιλία και επισφραγίστηκε-κορυφώθηκε µε τον πιο όµορφο τρόπο.

Μετά, δε, τις υπογραφές τους, παρουσία συµβολαιογράφου, δύο δηµοσιογράφων, φίλων της κ. ∆ρούγκα, και ενός παιδικού φίλου εκείνου, απόλαυσαν το γεύµα τους στο σπίτι. Συνολικά, δεν µιλάµε για περισσότερα από δέκα άτοµα.

Oσο για τον ελεύθερο χρόνο τους, τον περνάνε ταξιδεύοντας, αφού θέλουν να «οξυγονώνονται» κατά το δυνατόν περισσότερο. Oπως, για την ακρίβεια, µας ενηµερώνουν από τον κύκλο τους: «Με την πρώτη ευκαιρία κάνουν µικρές -ή µεγαλύτερες- αποδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας».

klmlklkmlk

Ποιος είναι ο εκλεκτός της καρδιάς της Λίνας ∆ρούγκα

Ποιος είναι, ωστόσο, ο εκλεκτός της καρδιάς της Λίνας ∆ρούγκα; Eνας επιχειρηµατίας µε δική του φιλοσοφία, από τους ελάχιστους εγχώριους κιόλας που πιστεύουν σε... αύξηση µισθών – σε τέτοιες, προφανώς όχι ελπιδοφόρες, οικονοµικές συγκυρίες. Ηγέτης στον κλάδο των τροφίµων, µετά τη συµφωνία µε την ΙΟΝ τον περασµένο Ιούλιο, υπογράµµιζε: «Οι προοπτικές για το µέλλον της εταιρείας, των εργαζοµένων, των συνεργατών και των καταναλωτών είναι εξαιρετικά ευοίωνες».

Οι δε µέτοχοι της σοκολατοβιοµηχανίας, µε τη σειρά τους, ανακοίνωναν: «Είµαστε ευτυχείς που η εταιρεία µας αποκτά έναν συνέταιρο όπως ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος και θα παραµείνει σε αµιγώς ελληνικά χέρια».

Βέβαια, αυτό στο οποίο οι γνώστες των οικονοµικών επικεντρώνονται σχετικά µε το «who is who» του ήταν η κίνηση-µατ της πώλησης της Chipita στον πολυεθνικό κολοσσό Mondelez - σε αποτίµηση που έφτασε τα 2 δισ. δολάρια

Η ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΕ ΑΜΙΓΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΓΙΝΕ ΤΡΥΦΕΡΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΟΠΟ

Οντας κάτοχος του 14% της εταιρείας, ο γεννηµένος το 1957 επιχειρηµατίας, που µεγάλωσε µεταξύ Εξαρχείων, Λυκαβηττού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας (σ.σ.: Εκεί κοντά ο πατέρας του διατηρούσε γαλακτοπωλείο), εικάζεται ότι µε αυτό το deal αποκόµισε ρευστότητα που ξεπερνά τα 180 εκατ. ευρώ (!). Η Chipita είναι, άλλωστε, προσωπική του υπόθεση.

Στις αρχές των 80s εξαγόρασε το 50% µιας βιοτεχνίας που παρήγε γαριδάκια, µε 45 εργαζοµένους. Τρία χρόνια αργότερα εξαγόρασε το υπόλοιπο 50%. Εκείνος, παρότι δεν του ήρθαν όλα στα πόδια του, θέλησε να επεκταθεί και το έκανε, ποντάροντας στο πρώτο στην Ελλάδα συσκευασµένο κρουασάν µε γέµιση σοκολάτα. Χωρίς κονβόι επενδυτών -τουναντίον, απορρίφθηκε σε 20 και πλέον παρουσιάσεις του προϊόντος-, δίχως σοβαρό προσωπικό back-up, όπως ενδεχοµένως η πλειονότητα θα περίµενε, οδηγήθηκε στη δηµιουργία των κρουασάν «7 Days», που λανσαρίστηκαν το 1991.

Επιτυχία

Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραµµένη, επιτυχηµένη. Ο  κ. Θεοδωρόπουλος παρέµεινε στο  τιµόνι της «Νίκας», που εξαιρέθηκε από το deal-χρυσωρυχείο για την Chipita. «Οµπρέλα» των επιχειρήσεών του είναι η εταιρεία Bespoke, όπου συµµετέχουν «δοκιµασµένοι» συνεργάτες του και ο γιος του, Αντώνης Κι αν ο πατέρας του τον συµβούλευε να ακολουθήσει το (κλισέ) «Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα», εκείνος δεν το υιοθέτησε. Εκ του αποτελέσµατος, κέρδισε.

«Πάντα, από την πιο µι ρή έως τη µεγαλύτερή µου δουλειά, είχα συνεταίρους. Πρέπει να το προσπαθούν οι άνθρωποι», έχει δηλώσει. Είναι πατέρας δύο παιδιών, 25 και 30 χρόνων, που ήταν τα πρώτα που έµαθαν για το σύµφωνο συµβίωσης µε τη Λ. Δρούγκα, η οποία, µε τη σειρά της, πρώτα το είπε στον γιο της.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 3 Δεκεμβρίου 2022.