Ο Γιάννης Τσορτέκης, που φέτος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέσα από τους ρόλους του στις σειρές «Maestro» και «Αυτή η νύχτα μένει», βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα».

Μέσα σε όλα, ο Γιάννης Τσορτέκης εξήγησε και τον λόγο που έχει επιλέξει, όταν φύγει από τη ζωή, να μη γίνει ταφή του, αλλά καύση.

«Όταν αναφέρομαι στην καύση, δεν αναφέρομαι στην ταφή, η οποία μου είναι αδιάφορη, γιατί δεν με αφορά αυτό. Η καύση με αφορά για τους δικούς μου ανθρώπους. Επειδή όλοι έχουμε ζήσει την περιφορά του θρήνου σε βάθος χρόνου με τα τρισάγια και τα μνημόσυνα.

Αυτό επαναφέρει μια δραματική ανάμνηση ή μνήμη στους ανθρώπους που συμμετέχουν εκείνη τη στιγμή σε αυτό το πράγμα. Αυτό δεν θέλω σε καμία περίπτωση να το αφήσω σαν παρακαταθήκη ή κληρονομιά στους πολύ δικούς μου ανθρώπους, από αγάπη προς αυτούς. Όταν φύγω, έφυγα. Είναι προτιμότερο κάποια στιγμή -ή και ποτέ- να με θυμηθεί κάποιος σαν ανάμνηση από το να έχει μια υποχρέωση σε μια ανάμνηση, όπως ένα μνημόσυνο που είναι βασανιστικό.

Η καύση είναι… ήρθε το πέρας, ήρθε και το άλλο πέρας, τελείωσε το πανηγύρι, γιατί η ζωή συνεχίζεται», είπε ο Γιάννης Τσορτέκης.