Η Σελίν Ντιόν ακυρώνει τη συναυλία που ήταν προγραμματισμένο να κάνει στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου του 2023, καθώς ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της, η διάσημη τραγουδίστρια έκανε γνωστό ότι αναβάλλεται η ανοιξιάτικη ευρωπαϊκή περιοδεία της, Courage World Tour, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 24 Φεβρουαρίου έως και 11 Απριλίου 2023.

Επίσης ανακοίνωσε και την ακύρωση οκτώ συναυλιών που ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023, μεταξύ αυτών και η συναυλία της στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου 2023. Οι συναυλίες που είναι προγραμματισμένες από 26 Αυγούστου μέχρι και 4 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όπως αποκάλυψε με δάκρυα στα μάτια σε βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram, αντιμετωπίζει τη σπάνια και ανίατη νευρολογική διαταραχή Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Person Syndrome-SPS).

Πριν την εμφάνιση της πανδημίας, η Σελίν Ντιόν είχε πραγματοποιήσει τις πρώτες 52 συναυλίες της περιοδείας Courage World Tour, στη Βόρεια Αμερική και διέκοψε την περιοδεία της το Μάρτιο του 2020.



Από εκείνη τη στιγμή, η διάσημη ερμηνεύτρια ακολουθεί θεραπεία προκειμένου να αναρρώσει από σοβαρούς και επίμονους μυϊκούς σπασμούς που δεν της επιτρέπουν τις ζωντανές εμφανίσεις. Η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί επαναξιολογεί συνεχώς την κατάστασή και συνεχίζει τη θεραπεία της.

Το ανοιξιάτικο σκέλος της Ευρωπαϊκής περιοδείας θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου του 2024 στην Πράγα και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου 2024 στο Λονδίνο.

Συνοψίζοντας, οι συναυλίες που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την άνοιξη: 24 Φεβρουαρίου - 11 Απριλίου 2023, επαναπρογραμματίζονται από 6 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2024.

Οι καλοκαιρινές συναυλίες από 31 Μαΐου έως 17 Ιουλίου ακυρώνονται. Οι συναυλίες από 26 Αυγούστου έως 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν όπως έχουν προγραμματιστεί.

«Γεια σε όλους, λυπάμαι που άργησα τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα. Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις μου και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει. Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου και επηρεάζει 1/1.000.000.



Όσο ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως είχα συνηθίσει.

Με πληγώνει πολύ να ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Μου λείπετε να σας βλέπω να είμαι στη σκηνή, να τραγουδάω για εσάς. Πάντα δίνω το 100% του εαυτού μου στις συναυλίες αλλά αυτήν την περίοδο δεν μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα. Για να σας ξαναδώ και πάλι δεν έχω άλλη επιλογή παρά μόνο να επικεντρωθώ στην υγεία μου και να έχω την πίστη για την πλήρη ανάρρωσή μου.»

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: