Για την παράσταση που είδε στα 15 του και τον έκανε να ασχοληθεί με την υποκριτική, την πατρότητα, αλλά και τον στόχο που έχει βάλει μέχρι τα 45, μίλησε ο Σταύρος Σβήγκος, στον Θέμη Γεωργαντά και το After Dark.

«Ένας φίλος μου, όταν ήμουν 15 χρονών μου είπε ότι έχει παράσταση και αν θα πω. Πήγα και μαγεύτηκα. Μέχρι τότε δεν είχα σκεφτεί τι θα κάνω. Μου άρεσε η δουλειά του πατέρα μου, η φανοποιία, που την ήξερα. Σκεφτόμουν ότι θα ασχοληθώ με αυτό. Μόλις τελείωσε η παράσταση, πήγα στα καμαρίνια, ρώτησα ποιος είναι ο υπεύθυνος, γράφτηκα εκεί και μυήθηκα σε αυτό», δήλωσε αρχικά ο Σταύρος Σβήγκος και συνέχισε:

«Ένας ηθοποιός μπορεί και οφείλει να τα κάνει όλα. Η τηλεόραση έχει πιο πολλά χρήματα. Ποτέ δεν είχα στο νου μου ότι πρέπει να μείνω σε αυτή τη δουλειά. Αν δεν μπορώ να βιοποριστώ, θα γυρίσω στο συνεργείο του μπαμπά μου, θα κάνω μια άλλη δουλειά. Δούλευα για πολλά χρόνια μπάρμαν και σερβιτόρος παράλληλα».

Ο ηθοποιός δήλωσε ερωτευμένος με το θέατρο, ενώ θα παρουσίαζε ξανά κάποιο πρότζεκτ. Δεν θα πήγαινε στο Survivor ή στο J2US, όχι γιατί τα κρίνει αλλά τον πετάνε έξω από πράγματα που του αρέσουν να κάνει. «Θα μου άρεσε να βιώσω το Survivor, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να το βιώσω με τη μορφή που παίρνει μετά».

Για την πατρότητα: «Είχα την τύχη να γεννηθώ σε μια οικογένεια ελεύθερη, με πολύ αγάπη. Αυτό που σε αλλάζει με ένα παιδί, είναι ότι όταν το κάνεις σε μια ηλίκια, όπως στα 33, και έχεις βιώσει όλη τη γκάμα των συναισθημάτων, όταν έρχεται το παιδί, νιώθεις ένα συναίσθημα που δεν το έχεις νιώσει ποτέ. Το καλύτερο είναι ότι παίζει ξύλο με το εγώ σου μέχρι να κλείσει τον πρώτο χρόνο. Σε κάνει πολύ καλύτερο άνθρωπο. Ένας καλός άνθρωπος σημαίνει ότι ο εγωισμός είναι στη θέση του».

«Κρατάμε ισορροπίες, διψάω, τρελαίνομαι. Άφησα το θέατρο, κάτι που δεν θα άφηνα ποτέ στη ζωή μου γιατί παθαίνω κατάθλιψη, αλλά έπρεπε και ήθελα να είμαι με τον μικρό. Έρχεται στις πρόβες μαζί μου και στα γυρίσματα και προσπαθώ να του εξηγήσω ότι όλα αυτά δεν είναι αλήθεια, είναι η δουλειά του μπαμπά. Θα το απομυθοποιήσει έτσι, δεν θέλω ποτέ να πει “ο μπαμπάς μου είναι στην τηλεόραση”», πρόσθεσε.

Για την καντίνα στην Εύβοια: «Την έχω σε ένα χωριό που το βρήκα τυχαία. Τότε είχα ένα καφενείο στους Αμπελόκηπους με έναν φίλο και μου είπε “πρέπει να πας στο χωριό αυτό, είναι το χωριό σου και δεν το ξέρεις”. Πήγα και δεν έχω ξαναφύγει εδώ και 10 χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια έβαλα μια καντίνα σε μια παραλία που αγαπάω, πήρα τις άδειες και εκεί μαγειρεύουμε κάποια λίγα πράγματα και έχουμε καλό καφέ. Έχω σκεφτεί να τα αφήσω όλα και να πάω εκεί. Μέχρι τα 45 στόχος είναι να δουλευω 8 μήνες στην Αθήνα και τους άλλους να είμαι εκεί. Να έχω το χωράφι μου, κανένα πρόβατο. Δεν καταλαβαίνω αν έρχονται θαυμάστριες. Πιο πολύ ενθουσιάζονται γιατί είμαι πιο κοντός από ότι πίστευαν».


Ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε για την ανδρολοχεία που πέρασε ότι η πρώην σύντροφός του ήταν έγκυος στο παιδί τους.

«Έχεις κάποια συμπρώματα. Πρήξιμο στην κοιλιά, ναυτία. Εγώ είχα κάποια λίγα και μετά το είδα ως δικαιολογία για να τρώω ό,τι θέλω», είπε μεταξύ άλλων.

Ο ηθοποιός δήλωσε ελεύθερος. «Δεν έχω κάποια σκέψη για δεύτερο παιδί. Δεν υπάρχει στο μυαλό μου, αλλά δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον», ξεκαθάρισε.


Το εξομολογητήριο

Ο Σταύρος Σβήγκος κάθισε στην καρέκλα του εξομολογητηρίου.

Κοιτά συχνά την κοιλιά του στον καθρέφτη. Θα έβαζε πρώτα τα χρήματα, την καριέρα και μετά τον έρωτα σε αυτή τη φάση της ζωής του.

Θα ήθελε να συνεργαστεί και να είναι «ζευγάρι» με την Κόρα Καρβούνη.

Είπε ότι δεν έχει κάνει σεξ σε καμαρίνι, αλλά κοκκίνησε η οθόνη. «Σε καμαρίνι όχι, σε χώρο θεάτρου μπορεί ναι», τόνισε.

Θα ήθελε να ήταν ο Σέρλοκ Χολμς και αν ήταν γυναίκα για 24 ώρες θα περιποιούνταν τον εαυτό του και θα πήγαινε για καφέ με μια φίλη κλπ.

Η μεγαλύτερη κατινιά που έχει κάνει σε σχέση είναι να κοιτάξει τηλέφωνο, αλλά δεν βρήκε κάτι. «Ήταν αντίποινα, είχε δει το κινητό μου», αποκάλυψε.

Φλερτάρει πρώτα από μακριά και δεν γνωρίζει αν η άλλη ξέρει πώς είναι ηθοποιός. «Αν έρθει και μου πει άνθρωπος ατάκα που έχω πει σε εργο , ξεφουσκώνω», τόνισε.


Έξι μήνες έχει κάνει αποχή από το σεξ και έχει προδωθεί από φίλο. Το πιο ακράιο πράγμα που έχει κάνει για έρωτα είναι να κάνει ταξίδι έξι ώρων μέσα σε μια νύχτα και να γυρίσει την άλλη μέρα.

Τον έχουν σαμποτάρει επί σκηνής, αλλά δεν είναι ανταγωνιστικός και σε όλες αυτές τις συμπεριφορές το αντιμετωπίζει straight. Δεν έχει κάνει role play, είναι πιο πολύ της ουσίας. Έχει υπάρξει άπιστος, γενικά δεν είναι. Η πιο άβολη ερώτηση που του κάνουν είναι πώς έχει χτίσει την καριέρα του. Εκτός από το ύψος του μετρά και την περηφάνια του.