Η Ελπίδα βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Η αγαπημένη τραγουδίστρια αλλά και ηθοποιός, αφού συμμετείχε στη σειρά «Η Γη της Ελιάς», μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, που τη «σημάδεψε», αλλά και για το έμφραγμα που αντιμετώπισε αμέσως μετά.

«Απείχα αρκετό διάστημα. Απείχα για προσωπικούς λόγους και γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Το να βγαίνω να δουλεύω στα μπουζούκια… δεν είμαι πια γι’ αυτό. Αρνήθηκα πολύ καλή πρόταση, γιατί δεν μου ‘βγαινε», δήλωσε η Ελπίδα για τις νυχτερινές εμφανίσεις.

«Ο θάνατος του άντρα μου εδώ και δυόμισι χρόνια με πλήγωσε πιο πολύ απ’ όλα. 45 χρόνια μαζί, αγαπημένοι. Από τότε μαζεύτηκα, αντέδρασε ψυχολογικά ο οργανισμός μου και άλλαξε η κοσμοθεωρία μου. Άρχισα να ασχολούμαι με τα καλλιτεχνικά, γιατί ήταν η φυγή μου, η διέξοδός μου», ανέφερε για την απώλεια του συζύγου της από ανακοπή καρδιάς το καλοκαίρι του 2020.




Έναν μήνα μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Ελπίδα ήρθε αντιμέτωπη με ένα πολύ σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, που λίγο έλειψε να της στερήσει τη ζωή. Η ίδια θυμάται: «Είπα να τα ξεχάσω… ήταν ένα έμφραγμα γερό, που γλίτωσα παρά τρίχα και ήμουν τυχερή. Τα παιδιά έκλαιγαν από κάτω, γιατί νόμιζαν ότι "έφευγα". Σώθηκα όμως και πήγα και πολύ καλά. Παιδιά, δεν θέλω να το θυμάμαι».




Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Ελπίδα εξομολογήθηκε για τη «Γη της Ελιάς»: «Το guestαριλίκι τέλειωσε, ήταν μέχρι εδώ. Ίσως αργότερα να γίνει κάτι. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος η Άντζελα Γκερέκου και ήμουν τυχερή που συνεργάστηκα μαζί της. Μου στάθηκε σαν μάνα».