Με αφορμή την συμπλήρωση των 25 χρονών από την ταινία «Τιτανικός», η πρωταγωνίστρια Kate Winslet προχώρησε σε αποκαλύψεις που αφορά τον σεξισμό και το body shaming που δέχτηκε τότε.

Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι τότε την αποκαλούσαν χοντρή και ο όλος επειδή ο σκηνοθέτης της ταινίας δεν θέλησε να «χωρέσει» τον Leonardo Di Caprio στην πόρτα διάσωσης μέσα στη θάλασσα.

«Έλεγαν ότι ο Jack δεν μπορούσε να χωρέσει στην πόρτα διάσωσης μετά το ναυάγιο γιατί καταλάμβανα εγώ όλο τον χώρο. Δεν είναι απαίσιο; Γιατί ήταν τόσο κακοί μαζί μου; Ήταν τόσο κακοί, και δεν είχα καν παραπανίσια κιλά, σύμφωνα με το σύνηθες βάρος μου. Αν μπορούσα να γυρίσω το ρολόι πίσω, θα χρησιμοποιούσα τη φωνή μου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Θα μιλούσα στους δημοσιογράφους, θα απαντούσα “Μην τολμήσετε να μου ξαναφερθείτε έτσι. Είμαι μία νέα γυναίκα, το σώμα μου αλλάζει, το ανακαλύπτω, είμαι βαθιά ανασφαλής, είμαι τρομοκρατημένη, μην το κάνετε πιο δύσκολο από ότι είναι ήδη”. Αυτό είναι εκφοβισμός, ξέρετε, και στην πραγματικότητα οριακά κακοποιητικό θα έλεγα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπολόγιζαν μάλιστα πόσο ζυγίζω και δημοσίευαν την υποτιθέμενη δίαιτα που ακολουθούσα. Ήταν τόσο φρικτό να τα διαβάζω όλα αυτά. Όλο αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι αν αυτό ήταν το να είσαι διάσημος, δεν ήμουν έτοιμη να γίνω διάσημη. Όχι, σίγουρα όχι!», εξομολογήθηκε.