Το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη καθήλωσε τους τηλεθεατές, ενώ έκανε και πρεµιέρα στο Netflix. Ετσι, είναι η πρώτη ελληνική σειρά που προβάλλεται στη δηµοφιλή διαδικτυακή πλατφόρµα περιεχοµένου. Όµως, εδώ και χρόνια το Netflix έχει άρωµα Ελλάδας.

Ένας από τους ηθοποιούς της ταινίας «Red Dot», που έσπασε ταµεία στο Netflix το 2021, είναι ο Αναστάσιος Σούλης, που επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη και τα καλοκαίρια του πηγαίνει στην Καλαµάτα. Ζει στη Σουηδία, ο πατέρας του είναι ο ελληνικής καταγωγής Γεώργιος Σούλης, ενώ η µητέρα του είναι η φινλανδικής καταγωγής Καταρίνα Νεργκ. Ο 33χρονος έχει παίξει σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές εντός και εκτός χώρας. Γνωστή την Ελλάδα κάνει και η Μελισσάνθη Μάχουτ, που ζει µεταξύ Καναδά, Λονδίνου και Ελλάδας, επιλέγοντας προσεκτικά τα επόµενα καλλιτεχνικά της βήµατα. Η Μελισσάνθη ανέβηκε ακόµα ένα πιο ψηλό σκαλοπάτι στην καριέρα της, αυτό της συνεργασίας της µε το Netflix. Η ταινία «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga» προβλήθηκε στη γνωστή πλατφόρµα και εκεί το κοινό -σε παγκόσµιο επίπεδο- είχε την ευκαιρία, εκτός από τη φωνή της Μάχουτ, να γνωρίσει ολόκληρη την καλλιτεχνική της οντότητα µέσω του ρόλου της Mita Xenakis.

1
Η Ντένια Αγαλιανού πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Netflix «El Dragon»

Έναν χρόνο µετά, υποδύεται τη Μούσα Καλλιόπη στη No 1 σειρά του Netflix «The Sandman». Με σπουδές στο Εθνικό Θέατρο και τη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο, απώτερος σκοπός της ήταν να ασχοληθεί µε τον κινηµατογράφο, ωστόσο ξεκίνησε από το θέατρο για την απαραίτητη κλασική εκπαίδευση. Σήµερα, είναι η αγαπηµένη του καθηγητή Λαΐνη στη σειρά «Έτερος εγώ».

2
Ο Γιώργος Σούλης σε σκηνή από το «Red Dot»

Ο Γεράσιµος Σκιαδαρέσης, ένας από τους πιο σηµαντικούς πρωταγωνιστές της µικρής και µεγάλης οθόνης, πρωταγωνίστησε στην ιταλική σειρά «Suburra» το 2015, ενώ και ο Σωκράτης Αλαφούζος, που πλέον έχει εγκατασταθεί και εργάζεται στην Αµερική, εµφανίζεται -σε έναν σύντοµο ρόλο, αυτόν του Ρώσου κλειδαρά Ιγκόρστη σειρά του Netflix «AJ and the Queen», µε πρωταγωνίστρια την παγκοσµίως γνωστή drag queen Ru Paul. Οσο για τον Γιάννη Σπαλιάρα, κάνει ένα από τα όνειρά του πραγµατικότητα. To µοντέλο και ηθοποιός συµµετέχει σε µία από τις πιο γνωστές σειρές του ισπανόφωνου Netflix, το «The Lord of the Skies».

∆ιεθνή καριέρα κάνει και ο Πάνος Βλάχος, ο οποίος εµφανίστηκε στην πολυαναµενόµενη σειρά του Netflix «Selena». Αλλά και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου κατάφερε να εµφανιστεί σε µια διάσηµη σειρά, το «Homeland», και ανέβασε σχετικό ποστ στο Ιnstagram, περιγράφοντας πόσο ευγνώµων είναι.

3
Η Μελισσάνθη Μάχουτ

Την Ντένια Αγαλιανού τη γνωρίσαµε το 2009, όταν συµµετείχε στο πρώτο «Next Top Model» της Ελλάδας. Το κορίτσι από τη Ζάκυνθο, δέκα χρόνια µετά το ριάλιτι µόδας, βρίσκεται στην Αµερική και έχει καταφέρει να χτίσει µε επιτυχία µια καριέρα στην υποκριτική. Αφού πήρε µέρος σε µια πληθώρα µεξικανικών σίριαλ, η Ντένια τώρα είναι πρωταγωνίστρια στην επιτυχηµένη σειρά του Netflix «El Dragon».

Είναι µόλις 23 χρόνων και έχει ήδη καταφέρει να έχει στο βιογραφικό της µία από τις πιο δηµοφιλείς σειρές του Netflix.

4
Ο Γιάννης Σπαλιάρας εν δράσει

Η Γεωργία Ψαρουδάκη κατάφερε να ζήσει την εµπειρία των γυρισµάτων του «Bridgerton», αφού συµµετείχε σε αυτή. Με σπουδές στο Λονδίνο, στον τοµέα των Τεχνών, κατάφερε να εισχωρήσει στην παραγωγή της αγαπηµένης σειράς, ενώ έχει ακτιβιστική δράση, µε προτεραιότητά της το περιβάλλον, έχοντας µάλιστα δηµιουργήσει τον οργανισµό «we4all».