Ο Μάκης Δελαπόρτας έδωσε συνέντευξη στο «Λοιπόν» και στον Γιώργο Μουλά και μίλησε για όσα του είχε αναφέρει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ για το γάμο του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, λίγο μετά το θάνατό της.

Ποιο πρόσωπο σε δυσκόλεψε περισσότερο από όλα;

«Η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γιατί μετά το θάνατο της Αλίκης όταν έγραψα τη βιογραφία του και μου διηγούνταν εκείνος τη ζωή του, έπρεπε λίγο να ισορροπήσω κάποια πράγματα. Εκεί δυσκολεύτηκα γιατί δεν ήθελα με τίποτα να χαλάω το παραμύθι στον κόσμο».

Άρα γνωρίζεις πράγματα που θα μας το χαλούσαν;

«Εκείνο που πρέπει να αφορά το κοινό είναι περισσότερο η πολιτιστική τους προσφορά και λιγότερο η προσωπική τους ζωή. Βέβαια σε περιπτώσεις που η προσωπική τους ζωή έρχεται να αμαυρώσει την καλλιτεχνική τους εκεί είναι είναι μια άλλη ιστορία. Εμένα δεν μου αρέσει η κλειδαρότρυπα γενικότερα και βεβαίως μέσα από τις βιογραφίες μου θα γράψω και για τα πάθη, τα ελαττώματα και τις αρετές των μεγάλων καλλιτεχνών όμως δεν θα επικεντρωθώ ή δεν θα βάλω προτεραιότητα το προσωπικό κομμάτι του καθενός και λιγότερο την καλλιτεχνική του προσφορά».