Και όσο οι αποκαλύψεις από την πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι κάνουν τον γύρο του κόσμου, ο ίδιος φαίνεται να έκανε δεύτερες σκέψεις για την έκδοση του βιβλίου «Spare».

Ήταν μετά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ που ο πρίγκιπας Χάρι θέλησε να ακυρώσει την έκδοση του άκρως αποκαλυπτικού βιβλίου «Spare».

Είχε ενημερωθεί από τη βασιλική οικογένεια. Δεν θα υπήρχε τρόπος επιστροφής αν το εκρηκτικό βιβλίο δημοσιευόταν όσο η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ακόμα ζωντανή.

Ήταν μετά το ταξίδι του τον περασμένο Ιούνιο με τη Μέγκαν Μαρκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ομάδα του Penguin Random House που εργαζόταν για την έκδοση του «Spare», φέρεται να ενημερώθηκε πως ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να το «αποσύρει» και πως «δεν θέλει να το κάνει».

Η εκρηκτική αυτοβιογραφία του «Spare» ήταν έτοιμη. Ο πρίγκιπας Χάρι όμως το σκέφτηκε ξανά. Είχε πια ενημερωθεί και από την οικογένειά του. Είχε και ο ίδιος συναντήσει τη γιαγιά του και βασίλισσα Ελισάβετ και το είχε μετανιώσει, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές στους Times και μεταφέρει η Mail Online.

«Ήταν μαύρη μέρα για την ομάδα. Είχαν εργαστεί για το «Spare» με απόλυτη μυστικότητα». Κάτι που φυσικά θυμίζει επακριβώς και τη συνέντευξη της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Panorama του BBC. Η ομάδα πίστευε ότι θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά βιβλία που θα εξέδιδαν στην καριέρα τους.

Ο όρος του πρίγκιπα Χάρι στον εκδοτικό οίκο

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να αποσύρει την αυτοβιογραφία του συγκλόνισε την ομάδα του Penguin Random House. Ήταν όλοι τους συντετριμμένοι. Ενημερώθηκαν δύο εβδομάδες μετά το ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και ποτέ δεν δόθηκε επίσημος λόγος, φέρεται ο πρίγκιπας Χάρι να έβαλε έναν όρο στον εκδότη. Να μην εκδοθεί η εκρηκτική αυτοβιογραφία του όσο ζούσε η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ.

Όλα άλλαξαν με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο. Έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα, καθώς το κείμενο έπρεπε να θυμίζει περισσότερο το λεξιλόγιο του πρίγκιπα Χάρι. Στο αρχικό προσχέδιο είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον η λέξη «awesome» για να περιγράψει τα πάντα. Υπήρχαν επίσης πολλές λέξεις που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως από μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η εκρηκτική και πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι φέρει την υπογραφή του JR Moehringer. Έχει επαινεθεί ως «καλά γραμμένο… ειλικρινές και πειστικό» από την πηγή που μίλησε στους Times. Σε αντίθεση με το «επαναλαμβανόμενο και μονοδιάστατο», όπως ανέφερε, ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ για το Netflix.

Η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι ξεκινά με μια σύντομη περιγραφή της κηδείας της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα, πίσω στο 1997. Ο πρίγκιπας Χάρι περιγράφει ότι αισθάνεται να μεγάλωσε σε έναν κλειστό και δυσλειτουργικό θεσμό. Θεωρεί ότι κατά ένα μέρος ευθύνεται για τον θάνατο της μητέρας του.

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο του «Spare» («Εφεδρικός») έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Οι εκρηκτικές αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στο παλάτι. Θα έχει ολέθριες συνέπειες. Και όχι μόνο για τις πολιτικές φιλοδοξίες της Μέγκαν Μαρκλ. Έχει καταφέρει να βρίσκεται απέναντι από την οικογένειά του.