Η Τζούλια Ρόμπερτς συμμετείχε σε ένα επεισόδιο της εκπομπής «Finding Your Roots», στην οποία έχουν εμφανιστεί πολλοί διάσημοι για να ψάξουν και να μάθουν περισσότερα για το γενεαλογικό τους δέντρο. Αρκετοί από αυτούς μένουν σοκαρισμένοι από τις αποκαλύψεις για το DNA τους.

Έτσι και η Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία ανακάλυψε με τη βοήθεια του Δρ. Χένρι Λούις Γκέιτς Τζ. ότι το πραγματικό της επώνυμο θα έπρεπε να είναι διαφορετικό. Όπως αναφέρει η DailyMail, η προ-προγιαγιά της Ρόντα Ρόμπερτς είχε ερωτική σχέση με έναν άλλον άνδρα, μετά τον θάνατο του συζύγου της Γουίλις Ρόμπερτς.

Ο Δρ. Χένρι είπε στην ηθοποιό: «Ψάχνοντας τα αρχεία της κομητείας της Τζόρτζια, ανακαλύψαμε ότι κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1850, η Ρόντα παντρεύτηκε έναν άντρα ονόματι Γουίλις Ρόμπερτς. Η Τζούλια φέρει το όνομα Ρόμπερτς, αλλά ο Γουίλις πέθανε το 1864, πάνω από μια δεκαετία προτού η Ρόντα γεννήσει τον προπάππου της Τζούλια, τον Τζον. 

«Επίσης», συνέχισε ο Δρ. Χένρι, «ο Γουίλις δεν περιλαμβάνεται στην απογραφή του 1880, μόνο ο προπάππος της Τζον Πέντλετον Ρόμπερτς». Τότε, η 55χρονη ηθοποιός τον ρώτησε «άρα δεν είμαι και εγώ μια Ρόμπερτς;». Ο Δρ. Χένρι της απάντησε πως «ο Γουίλις Ρόμπερτς δεν θα μπορούσε να είναι ο προ-προπάππος σου. Ήταν νεκρός».

Η ομάδα της εκπομπής έκανε τεστ DNA με δείγμα από την ίδια τη Τζούλια Ρόμπερτς και έναν ξάδερφό της, για να δουν αν μπορούν να βρουν κάποιο στοιχείο για τον προ-προπάππου τους, επειδή δεν υπήρχε κάπου καταγεγραμμένο το όνομά του.

«Βρήκαμε ένα σύμπλεγμα που “δένει” τη Τζούλια και τον ξάδερφό της με έναν άντρα, τον Χένρι ΜακΝτόναλντ Μίτσελ Τζούνιορ», είπε ο Δρ. Χένρι, με την ηθοποιό να λέει «οπότε, είμαστε οι Μίτσελ;» και τον καθηγητή να της επιβεβαιώνει ότι το όνομά της θα έπρεπε να είναι Τζούλια Μίτσελ.

Όπως ανακάλυψαν από την απογραφή εκείνης της εποχής, ο Χένρι ΜακΝτόναλντ Μίτσελ Τζούνιορ ήταν παντρεμένος με μια άλλη γυναίκα είχε 6 παιδιά. Πάντως, η Τζούλια Ρόμπερτς δήλωσε γελώντας ότι προτιμά το όνομα που έχει τώρα, όμως αυτή η ανακάλυψη ήταν τελείως αναπάντεχη.

«Πραγματικά, έχω πάθει σοκ. Είναι συναρπαστικό. Και από την άλλη, υπάρχει ένα μέρος του εαυτού μου που θα νιώθει πάντα ότι η οικογένεια που έχω τώρα είναι η πραγματική μου», πρόσθεσε η λαμπερή ηθοποιός.